söndag 16 mars 2008

Mina fosterföräldrarDet här är mina fosterföräldrar. I två och ett halvt år bodde jag hos min farbror Leif och min faster Ingeborg och deras 6 barn. Det var jag som "gav" onkel Leif grått hår:-), enligt honom. I detta hem hörde jag sången "Eg ser". Den norska rock-prästen Björn Eidsvåg sjunger den. Jag har den på CD, den har varit till stor tröst för mig många gånger sedan jag hörde den första gången när jag var 14 år. "Den handlar om Jesus, det är han som ser att du är trött och vill gå tillsammans med dig, det är han som ser att du är ledsen och har det ont och vill gråta med dig, det är han som säger att du måste leva ditt liv själv men att han vill leva det med dig, det är han som har gått i döden för dig. Det är han bland flera som tänker på dig", så skrev jag till en jag bryr mig mycket om, när jag skickade honom texten till denna underbara sång här om dagen. Det är den enda sanna glädjen här i världen att försöka göra någon annan glad; ge tröst till någon som behöver det. Även om du kanske aldrig skulle få något tillbaka, få respons, just från den du väljer att vara generös och god emot så är det alltid någon annan därute som kommer att se dig, höra dig och röra vid dig. Den positiva lagen fungerar så. Tänk positiva tankar, använd positiva ord, gör positiva handlingar och det positiva frodas. Och när det blir tungt igen så finns ju alltid denna sång till tröst:


Björn Eidsvåg ”Eg ser”:

"Eg ser at du er trøtt
Men eg kan ikkje gå alle skritta for deg
Du må gå de sjøl
Men eg ve gå de med deg
Eg ve gå de med deg

Eg ser du har det vondt
Men eg kan ikkje grina alle tårene for deg
Du må grina de sjøl
Men eg ve grina med deg
Eg ve grina med deg

Eg ser du vil gi opp
Men eg kan ikkje leva livet for deg
Du må leva det sjøl
Men eg ve leva med deg
eg ve leva med deg

Eg ser at du er redd
Men eg kan ikkje gå i døden for deg
Du må smake han sjøl
Men eg gjer død til liv for deg
Eg gjer død til liv for deg
Eg har gjort død til liv for deg"

3 kommentarer:

Anonym sa...

:)Bare en liten hilsen fra oss på Giske. God påske! hils alle!

Flere kommentarer kommer..Leif og Ingeborg må bare øve seg litt...
Klem fra Mirjam

Margit Urtegård sa...

Hei Mirjam.

Tusen takk. Vi önsker dere alle en god påske, hils alle så masse fra oss. Så morro at onkel og tante kan få läre sig litt om blogg, jeg venter med spenning på mange kommentarer fra dere i Norge. Ha det bra söskenbarnet mitt, jeg er glad i dere alle.

Stor klem fra Margit

Anonym sa...

Det var en fin sång! Jag förstod alltihop. Den dikt som dyker upp i mitt minne är den som handlar om fotspår i sanden.
Var var du Gud, när jag hade det svårt och jag inte orkade mer? Varför är det bara ett fotspår i sanden? Då blir svaret, "Då bar jag dig".

Det är en tröst att ha en tro och få kraft och styrka när livet är svårt. Du skriver så fint och rakt in i hjärtat.

Kram, Marie-Louise