torsdag 27 mars 2008

Trafikfrågor är viktiga!

I dag har jag tillsammans med Gunnar Swahn (fp), ordförande i Trafiksäkerhetsrådet, varit på hembesök hos en familj som ville diskutera trafiksituationen utanför där de bor. Jag har varit på flera sådana här hembesök under min tid som ordförande i Teknik- och fritidsnämnden. Trafikfrågor engagerar människor i vår kommun och det är bra. Det är roligt och viktigt som politiker att gå på hembesök till kommuninvånare. Roligt för att det alltid är stimulerande att träffa nya människor. Viktigt för att få reda på vad gräsrötterna i kommunen tycker i/om de olika frågor som berör dem. Som politiker måste man ha förmågan och viljan att lägga örat mot "vägen" och lyssna till vad folk vill. Vägen vi diskuterade i dag skall åtgärdas under året och de vi träffade skall få vara vår remissgrupp. "Grannen kommer över strax också", sa mannen i huset när vi kom. Så är det varje gång jag är på hembesök hos någon. Frågorna har dryftats noga i grannskapet innan vi kommer och då vill grannarna oftast vara med under diskussionens gång. Ju flera kommuninvånare vi får träffa på en och samma gång ju bättre är det. Trafikfrågorna är särskilt viktiga för våra mjuka trafikanter och då tänker jag först och främst på våra barn och gamla som vistas gående bland bilar, bussar och lastbilar. Det skall vara tryggt att passera gator med mera i vår kommun.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med Margit om att det är oerhört viktigt att träffa kommunens invånare och få höra deras synpunkter. När det gäller trafiksäkerhetsfrågor, som ligger mig varmast om hjärtat, är det synnerliggen värdefullt att höra hur den enskilda individen upplever olika trafiksituationer och oftast, ja nästan alltid, får man nya inovationer på hur olika "trafikfällor" skall lösas.
Gunnar Swahn (fp)
Ordf Trafiksäkerhetsrådet

Nina Krogen sa...

Jag håller också med Margit, det är mycket viktigt att politiker och tjänstemän gör hembesök i trafikärenden. Det var mycket uppskattat kan jag säga att Du och Haxe kom hit till vår gata och såg hur det ser ut och hörde på våra synpunkter. Det gör en skillnad och jag tror faktisk Ni lyssnade på oss också, några farthinder är iallafall satt upp. Vi väntar emedlertid fortfarande på att hastigheten sänks. 30 km/t vore trevligt!

Nina Krogen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Margit Urtegård sa...

Hei på deg.

Du skrev jo i ditt mail til meg at du også er norsk, så jeg hadde jo ikke noe valg:-))), jeg var jo tvungen at gå på besök hjem til deg. Det beste med det hele er jo at jeg har fått en ny venn. Glad i deg.

Stor klem fra Margit

Nina Krogen sa...

Hei Margit,

Det er klart jeg skrev at jeg er norsk som deg! Jeg syntes det var veldig morsomt at ordföreren i trafikknemnden tilfeldigvis også var norsk. Det er ikke ofte jeg treffer andre norske i Sverige. Men du vet jeg synes det er morsommere å si at vi er nordmenn. Og ja vi hadde mye å prate om og ble gode venner.
Take care, som det heter på godt norsk!

Nina Krogen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Margit Urtegård sa...

Hei på deg igjen Nina.

Ja, vi nordmenn må jo holde sammen da, vi er jo i minoritet i det her landet:-)). Det var både koslig og morsomt at du tok kontakt med meg. Ja, du har rett, take care heter det på norsk, i alle fall bruker jeg alltid å slutte mine brev og mail med ordene "take care", har alltid gjort det. Det mest kjente norske ordet, i Sverige, er nok akkurat.

Klem fra Margit