onsdag 29 juli 2009

Strängnäs kommun på 14 plats i skuldligan!

Dagens industri skriver: "Många kommuner går in i lågkonjunkturen med tunga skulder i bagaget. Di.se listar kommunskulden per invånare i din kommun."

Vi kommer alltså på 14 plats, med kronor 98.371 i skulder per invånare. Ingen uppmuntrande läsning precis.

5 kommentarer:

PH sa...

Nä, och som delvis ansvarig för den ökning av skuldbördan som skedde under er tid i den styrande majoriteten 2006-2008, hur ser du på ditt ansvar?

skatteverket sa...

Förstår att det svider Margit.
Halva ditt avgångsvederlag hamnar hos kommunen respektive staten.

erik berg sa...

Vad nu Margits inkomster har med kommunens skuld att göra begriper åtminstone inte jag.

"Skatteverket" är som vanligt dåligt påläst och har svårt att skilja på äpplen och päron.

Alla politiker har sitt ansvar, men de som har styrt kommunen i olika majoriter från 1998 - 2006 stavas FP och C. Dessa politiker har det största ansvaret.

Erik

PH sa...

Skyll inte ifrån dig eller försök gradera ansvaret på ett sätt som passar er, Erik. Ni har ett ansvar, så enkelt är det. Därför känns Margits blogginlägg lite förmätet.

Margit Urtegård sa...

Hej PH.

Jag blev så förvånad när jag såg vilken plats kommunen låg på, min artikel var ren information om läget och tanken var inte att peka ut någon syndabock, som du så gärna vill.

Kan tillägga att jag inte satt i kommunfullmäktige 2006, jag hoppade av politiken 2005. Och majoriteten jag ingick i föll i april 2008. Men, som sagt min mening var endast att informera om det allvarliga läget.

MVH Margit