söndag 5 juli 2009

Fredrik Reinfeldt (M) har ett förkrossande förtroende!

Från lilla Almedalen till stora världen.

Läser med intresse Per Gudmundsons krönika i SvD i dag. Gudmundson skriver: "I analyser av Fredrik Reinfeldts framträdanden det senaste året har man inte sällan efterlyst mer humor och mindre rynkor i pannan. I tidningen Resumés Almedalsupplaga säger Anita Kratz, journalist och författare till Reinfeldtboken Ensamvargen , att hon 'önskar han hade lite mer glimt i ögat'. Knappast. Novus Opinion har mätt vilket förtroende väljarna har för partiledarna, och frågat hur de betraktar deras respektive ledaregenskaper. Man har uppmätt parametrarna ärlighet, tydlighet, lyssnande, kunnighet, resultatinriktad, handlingskraftig samt inspirerande I samtliga kategorier får Fredrik Reinfeldt högre betyg än någon annan partiledare. I jämförelse med Mona Sahlin – för att nu inte tala om Lars Ohly – har Reinfeldt ett förkrossande starkt förtroende."

Gudmundson nämner också att Fredrik Reinfeldt, i likhet med Obama under presidentvalskampanjen i USA, valde att höja sig över det inrikespolitiska och det personliga och i stället tala som en av världens ledare. Så gör bara en äkta statsman.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Reinfeldt behöver allt stöd han kan få..... men förkrossande starkt förtroende är väl ändå alldeles galet sagt? Kommer det från Gudmundsson?

Ett starkt förtroende som orsakar stor nedslagenhet eller ånger eller djup förtvivlan..... det kan väl aldrig vara rätt riktning?!

Så kan ju jag känna som sympatiserar med Sahlin och Peter Eriksson i deras regeringskritik i Almedalen.

Detta blev väl ändå en freudiansk felsägning från din/er sida!? :-))

Kramar och godnatt

Anonym sa...

Vilken klockren kommentar Lena.
Tack.

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Jag trodde du var med i folkpartiet?

Du skriver att du sympatiserar med Sahlin och Eriksson. Glömde du Ohly (V) eller? Läste i en tidning i dag att det är ett bekymmer för Sahlin vilken ministerpost hon skall ge till Ohly om de vinner valet nästa år. Ja, det blir i så fall ett bekymmer för hela den svenska befolkningen.

Kramar och god natt.

Anonym sa...

Hej Margit!

Jag följer i första hand mitt hjärta och min inre kallelse.

Jag är med i Liberala Kvinnor och vi har kvinnorna i Vogelsta som ledstjärnor. Min vän skjutsade mig dit två gånger förra helgen för att jag skulle ha något att leva för nu, kan jag se i efterhand. Vi besökte muséet vid gamla kvinnliga medborgarskolan, precis innan Julita från vårt håll.

Högerkvinnor upprörde även sin tid för att gå arm i arm med socialismen och sitta i knäet på kommunismen.

Kvinnor är ju mer till vänster har forskningen visat, som du skrev om förra sommaren.

Hörde du Peter Eriksson i Almedalen? Vad tycker du om att sjuka blir utförsäkrade vid årsskiftet, innan nästa val?

Tycker du att jag skulle behöva flytta nu till en lägenhet och leva upp en högst marginell försäljningsvinst, och sedan hänvisas till biståndshanläggarna välvilja här i Eskilstuna i resten av mitt liv?

Är det rätt riktning för Sverige?

Jag har inte hunnit bli informerad om att sjukförsäkra mig mot cancer. Jag har litat på att den skatt jag har betalat ska täcka min välfärd resten av livet.

Nu är välfärd tydligen bara för friska med arbete. Om man har tur att bli försörjd av maka, make, sambo.

Vänligen

Anonym sa...

Från wikipedia

En freudiansk felsägning är ett begrepp inom psykologin. Felsägningen går ut på att en person avser att säga en sak, men av misstag säger något annat. Det av misstag sagda är då det som personen faktiskt menar, på ett semi-omedvetet plan.

Felsägningen anses, enligt denna skola, vara ett tecken på en bortträngd längtan, t. ex. av sexuell karaktär eller något som på annat sätt socialt sett är olämplig att yttra.

Anonym sa...

Lars Ohly, vi kan ju för enkelhets skull sätta in honom i ett par roller som finns i den nuvarande regeringen.

Hägglunds roll, Ohly skulle slippa ha ett parti bakom sig som till 50% består av religiösa fundamentalister.

Littorins roll, Ohly har aldrig behövt köpa sig en akademisk titel för att bli något och springer inte ut ur kammaren för att motparten är elak mot honom. Ohly skulle ägna sig åt att jobba istället för att muttra skitår och sitta och sura.

Nä Ohly är ingen, som Hägglund kallar det, "vanli männscha" och det är skönt det.

Men du är väl inte rädd för spöken Margit, för det är ju det man försöker skrämma oss med när man talar om Ohly.

Buuuuu! Vänsterspöket kommer och tar dig....

Anonym sa...

Jag glömde inte Ohly. Har inte lyssnat på hans tal. Dags att göra det nu. För mig är han en frisk fläkt, en profet, en gycklare och en välbehövlig förespråkare för feminismen. Jag råkrar vara alldeles orädd för Ohly. Vad skulle han kunna orsaka för skada?

Mer än att utjämna klass- och köns-skillnader?

Jan Eriksson sa...

PeO skrev:

"Hägglunds roll, Ohly skulle slippa ha ett parti bakom sig som till 50% består av religiösa fundamentalister."

Ja, det är ju så mycket bättre att ha ett parti bestående av 50% kommunistiska fundamentalister bakom sig...

"Littorins roll, Ohly har aldrig behövt köpa sig en akademisk titel..."

Tycker att man som minister bör ha högre utbildning än lokförare. Littorin vinner i alla fall det slaget.

"Men du är väl inte rädd för spöken Margit, för det är ju det man försöker skrämma oss med när man talar om Ohly."

För min del är jag inte rädd för Ohly som person, det är snarare effekterna av vad han kan ställa till med som oroar mig...

Gycklare var ordet. Synonymer till gycklare är ju som bekant narr och clown. Klockrent!

:-)

Anonym sa...

När man gycklar skämtar man med hjälp av elakhet, ofta om något allvarligt eller heligt. Vi brukar väl mest använda oss av ordet satir.

Vi har August Strindberg och Magnus Uggla t ex. Uggla ska medverka i kvällens Allsång på Skansen. Jag är tämligen övertygad om att han kommer att beskriva vår samtid på ett träffsäkert och åtminstone lite elakt sätt även i afton.

Jag har lyssnat på Ohlys Almedalstal och han gycklade som mest när han tog hjälp av Hästskitsteoremet för att beskriva regeringens politiska vision.

Han gycklade väl också när han förutsåg straffskatt på fattigdom för att då ska de fattiga väl fatta att det inte lönar sig att vara fattiga.

Eller som Ohly inledde sitt tal med exemplet Stefan;

-Det har varit kris i min ekonomi hur länge som helst. Jag är bara glad att resten av världen har kommit i kapp.

Det där är lätt att känna igen sig i. Min ekonomiska kris inföll när sjukpenningreglerna stramades åt i dec 2006. Det skulle nämligen inte löna sig att vara sjuk när man var arbetslös.... Det kändes lite gott att alla nu var lite ekonomiskt bekymrade och fick tänka efter innan de konsumerade.

Anonym sa...

Äntligen lite politisk debatt.
Spännande att se vad Margit svarar Lena och Peo med. Hon är ju inte van med att de säger emot henne.

Jag säger till dig Margit som du skrev till Lena:

Är inte du folkpartist ?

Varför detta hyllningsal till Reinfeldt ?
Hoppade du inte av (m) ?

Plus till både Peo och Lena.

Mvh I

Anonym sa...

Jan får väl tala om vad han är rädd att Ohly skall göra ?

Höja din skatt, nationalisera SEB eller helt enkelt visa att vänsterpartiet är ett vanligt parti i motsats till KDS.

Jag vet att de bytt namn i KDS men det är ju bara för att slippa kopplingen till Levi Petrus.

Jan Eriksson sa...

Men Peo...allt! Helt enkelt.

Men Ok, några ex:

Utbildningsminister - avskaffade betyg, ingen valmöjlighet till privatskolor. (Lite lustigt dock att hans dotter går på en...)

Finansminister - åh herregud. Urskiljningslösa skattehöjningar, bidrag till alla och när det inte räcker startas sedelpressarna.

Försvarsminister - hej då till det svenska försvaret.

Självklart också sådana saker som nej till EU och nej till valfrihet samt det allmänna förstatligandet och det ständiga dravlet om det klasslösa samhället vilket i grunden är en kommunistisk gammal syn.

Men vanligt parti? Vad är ett vanligt parti? Kd och V är tämligen lika goda kålsupare på varsin flank. Buuuuu! KD-spöket kommer och tar dig...

Anonym, visste du att Ohly var Folkpartist i början av sin politiska karriär? Alla kan ändra sig...

Lena: gyckla eller häckla, same-same but different name. I mina ögon är han en clown i sin retorik som t ex i Hästskitsteoremet där han beskriver regeringens politiska vision.

Regeringen HAR i alla fall en vision. Ohly & co. har fortfarande inte svarat i klarhet på vad de vill göra om de vinner valet. Jo visst ja, höja skatten har de lovat. Så överraskande!

Anonym sa...

Vad jag tror att Gudmundson och Margit ville säga är att Reinfeldt har ett orubbligt och okrossbart starkt förtroende från folket.

Från mitt perspektiv har han verkligen ett förkrossande starkt förtroende. :-)

Jag tycker att det låter som att vårt politiska system är allvarligt sårbart om en minister kan få en enväldig makt och kan äventyra hela regeringen. Demokrati för mig är att regeringens ministrar förhandlar tillsammans om frågar för att nå fram till en optimal lösning i alla frågor.

Då är det inte att undra på att diakonen hade uppfattat att Reinfeldt såg tagen ut när Peter Eriksson debatterade sjukförsäkringsreglerna i en tv-sänd riksdagsdebatt nyligen. Han vet nog inte vad de innebär, kanske?!

Så kan det ju inte vara, men jag börjar fundera när Jan Eriksson påstår att Ohly skulle kunna få göra vad han behagar bara han blir minister. Är det så? Då är vår demokrati ett riktigt skämt kan jag tycka.

Jan Eriksson sa...

Hej Lena!

Jag påstår ingenting, jag ville bara exemplifiera mina farhågor eftersom Peo efterlyste det. Framför allt har jag inte skrivit att han får göra som han behagar. Insinuationerna att jag tror att demokratin skulle sättas ur spel med V i maktpositioner betackar jag mig för.

Självklart förstår jag att Ohly inte kan köra ett enmans-race. Ingen kan det idag. Men inriktningen på hans ev. arbete kommer ju självklart att vara färgat av den nuvarande oppositionens ideologier. Där ingår ju V.

Och Ohly är smart och stark, han kommer säkert se till (kräva) att V så får mycket makt som möjligt. Än en gång, det är det som oroar mig...

Anonym sa...

Det är helt enligt demokratins spelregler, om inte V hamnar under 4 %-spärren. De kan de mycket väl göra med konkurrens från Fi, Sd och Pp.

Jag är betydligt mer orolig för att alliansen ska få förnyat mandat och helt avveckla vårt runt jorden berömda välfärdssamhälle.

Jan Eriksson sa...

Det är tydligt att vi är lika oroliga fast för olika scenarier. Framtiden får väl utvisa hur det blir. Är dock glad att jag bor i Sverige i alla fall. Oavsett regering.

Ha det bra!

Anonym sa...

http://www.dn.se/opinion/huvudledare/allt-ska-inte-botas-1.907047

Idag har Dn för ovanlighets skull tagit av sig supportertröjan och påpekar problemen med den populism som ny styr i Stockholm och Sverige.

Att låta politiken styras av vad som ger mest opinionspoäng kommer att straffa sig i längden. Det är ohållbart att ge 60% vad de efterfrågar i onödiga behandlingar genom att straffa de 10% eller 20% som har störst behov.

Det tråkiga är att vi, Lena, Jag och Ohly redan nu vet att det är vi som får reda upp eländet. Den berömda tusenlappen kommer inte att räcka långt. Precis som förra gången och precis som då har Moderaterna lyckats, 10% av det de förstört är för evigt förstört.

Jag säger inget om att man rättar sin politik efter realiteter men det vore ju trevligt om de sa som det var istället för att låtsas som något annat. Realiteten ? Den att de aldrig blir valda om de kallar saker vid sina rätta namn.

Värna kärnan = Sänkt skatt för alla, försämrade förhållanden för de som har det sämst.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Du skriver: "Men du är väl inte rädd för spöken Margit, för det är ju det man försöker skrämma oss med när man talar om Ohly. Buuuuu! Vänsterspöket kommer och tar dig...."

Nej, Peo, jag är inte rädd för spöken och det vet du. Men, jag tror inte på kommunismen, som Ohly så tydligt för några år sedan hyllade. Apropå spöken, din egen beskrivning av KD då: "Hägglunds roll, Ohly skulle slippa ha ett parti bakom sig som till 50% består av religiösa fundamentalister." Tar du inte lite väl i när du jämför 50% av KD-väljarna med fundamentalister? Att bygga en allians mellan KD, M, FP och C är väl något annat än att ta ett kommunistisk parti i hand? Jag tror att S skulle stått starkare till valet om de inte gick ihop med V. Vad tror du?

MVH Margit

MVH Margit

Anonym sa...

KD består av mer än 50% fundamentalister.
Peo överdrev alltså inte.

V är inte ett kommunistiskt parti.
Möjligtvis socialistiskt.

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Du skriver: "Jag råkar vara alldeles orädd för Ohly. Vad skulle han kunna orsaka för skada?Mer än att utjämna klass- och köns-skillnader?"

Tror du verkligen att Ohly skulle jämna ut klass- och könsskillnadern? Du måste skoja.

MVH Margit

Anonym sa...

Det är vad jag har uppfattat vara hans ambitioner. På vilket sätt är Ohly ett bekymmer för Dig och hela svenska befolkningen?

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Du frågar: "På vilket sätt är Ohly ett bekymmer för Dig och hela svenska befolkningen?"

Större statlig kontroll och mycket högre skatter.

MVH Margit

Anonym sa...

"Större statlig kontroll och mycket högre skatter"

Du som kommunalpolitiker vet väl vad skatter används till hoppas jag. Vad för välfärd får vi utan höjda skatter tror du ?

Strängnäs hade varit i kk nu utan den modiga skattehöjningen.

Anonym sa...

Jag tycker att den statliga kontrollen som alliansen infört börjar ta sig Orwellska uttryck.

Att tvinga folk att flytta är fullständigt orimligt. Jag flyttade som just fyllda 19-åring till Stockholm och tog arbete som vårdbiträde inom Sockholms Socialförvaltning och fick ett flyttbidrag för detta från Arbetsförmedlingen. Det är okej.

Men att mot människors egna beslut fattade vid det berömda köksbordet sätta in sanktioner är att gå för långt. Det kan i slutändan bli betydligt kostsammare än moderater kan föreställa sig.

Jag bröt ihop och stod och grät mitt i besökshallen på Arbetsföremdlingen när jag läste de nya a-kassereglerna. Jag visste att jag aldrig skulle orka med att pendla. Att ta barnen och flytta från pappan tror jag inte att jag har stöd för i lagen för.

Antagligen hade ingen arbetsförmedlare satt in sanktioner för mig. Men jag var likväl så ledsen för andras räkning.

Högerspöket är betydligt mer skrämmande än Vänsterspöket.

http://folket.se/asikter/debatt/1.421367

Anonym sa...

Hej Margit!

Eftersom ert hushåll inte längre har Kurren vill jag erbjuda min service och klistra in en insändare publicerad lördag 11 juli;

Diktatur tvingar arbetslösa

Jag blir upprörd, besviken och ledsen efter att ha läst ”Engagerad”:s insändare i torsdagens tidning samt tidigare ”Arbetslös och Ledsen”.

Trodde att vi hade demokrati i det här landet, men efter att ha läst detta undrar jag om det inte börjar likna diktatur. Regeringens krav på arbetsförmedlingarna, att se till att människor tvingas ut till samhällstjänst eller tvingas att flytta ifrån sin familj/bostadsort flera tiotals mil för ett arbete. På nazisttiden tvingades familjer isär, skall det bli så i Sverige? Ekonomiskt blir det sämre än vad A-kassan ger med risk att familjer splittras ännu mera.

Ekorrhjul blir det om familjen måste flytta när den ena har fått arbete och den som hade jobb på tidigare bostadsorten blir arbetslös. Ny A-kassa.

I värsta fall kan den ena familjemedlemmen som är arbetssökande vid 61 års ålder ta ut förtidspension för att slippa kravet på samhällstjänst eller tvångsflytt till annan ort.

Lennart Hagström

''''''''''
Vi ses på torsdag och då lämnar vi politiken därhän :-) och fokuserar på kvinnorörelsen möjligtvis.

Kram

Lena

Anonym sa...

Lite webdebatt på ekuriren.se

http://ekuriren.se/ledareasikter/vadtyckerdu/1.420194

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Vi ses på torsdag.

Kram Margit