fredag 15 maj 2009

Föräldrar på stan!

En glad nattvandrare!

Efter att min man Pontus och jag hade gått åtta kilometer stavgång i morse sa han: du kommer väl ihåg att vi skall nattvandra med andra IK-viljan-föräldrar i kväll? Nej, det hade jag glömt, hade jag kommit ihåg det hade jag skippat träningen på morgonen. Vi skall på bröllop i morgon, min goda väninna "Hulken" skall gifta sig. Jag kommer att ha träningsvärk och jag vill ju dansa hela natten i morgon.

Vi var i alla fall nio föräldrar som gick runt hela stan flera gånger om i kväll. Vi samlades på Finninge fritidsgård och fick information från fritidschefen Tina Furustig. Sen gick vi uppdelade i två grupper till olika platser som ungdomar brukar samlas; uppe på Långberget, Långbergsskolan, Visholmen, Abborberget, Månssons trädgård, Ugglans park och runtom på stan. Strax före 23.00 kom polisen och vi berättade lite om det vi hade sett under kvällen.

När vi stod uppe vid Ekotemplet vid solnedgång och tittade utöver stan utbrast flera av oss - att Strängnäs det är världens vackraste stad det; här vill vi bo! Våra ungdomar är också underbara, vi pratade med många ungdomar under kvällen. Vi gick runt i våra nästan självlysande västar som det stod nattvandrare på. Varje helg är det några vuxna som är nattvandrare. Det märktes gott, ungdomarna är vana att se vuxna ute och hälsade och tjoade glatt när vi kom fram till dem.

Under tiden jag satt i socialnämnden, åren mellan 1996 till 2002, nattvandrade jag ganska ofta. Nu tänker jag börja med det igen. Vår fotbollsförening kommer att få pengar av kommunen för att vi gör detta, vi slipper att sälja bingolotter och staden blir tryggare för våra ungdomar när vuxna finns där som ett stöd. Kan det bli bättre?!

6 kommentarer:

Claes Eriksson sa...

Åja, skryt lagom! Mariefred och Strängnäs får nog dela på förstaplatsen:)
Vi är en lyckligt lottad kommun med två pärlor utefter Mälarens stränder.
Ha det så kul ikväll.

hälsn. Claes

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Va' bra att du tog dig tid att nattvandra! Jag tycker det är vackrare i Mariefred; så det så:)
Kram, Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Claes.

Jag är ju norrbagge, vi skryter lite i bland:-). Jag håller med dig, det finns två pärlor utefter Mälarens stränder!
Det var kul på bröllopet i kväll.

Kram
Margit

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Ha en skön 17:e maj, Mariefred är nog bäst..nästan,Stort grattis till segern i går kväll,fast när jag nu är i Göteborg så är ju det rysligt fint oxå. Nu ska vi ut och se oss omkring lite, igår var det Göteborgsvarvet, mycket glada och trevliga människor, nu ska ungarna här springa lilla Göteborgsvarvet.

Ha det Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Mariefred är en vacker by, det tycker självklart jag också.

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Tusen, tusen tack! Vi måste ses snart. Hoppas du har haft det kul i underbara Göteborg.

Kramizar
Margit