torsdag 14 maj 2009

Invigning av kraftvärmeverket.

Margit Urtegård, Adam Brännström och Ann-Sofie Wågström.
I dag åkte Erik Berg (SP) och jag på invigningen av SEVAB:s kraftvärmeverk. Vi minglade runt där och träffade många tjänstemän, andra politiker, anställda på SEVAB och olika leverantörer. Till min stora glädje var min goda väninna Ann-Sofie Wågström (S) där också. Inte så konstigt då hon är ordförande för Eskilstuna Energi och Miljö, som är delägare i SEVAB. Hon presenterade mig för deras VD Adam Brännström; en mycket charmig, skärpt och sympatisk person. Det blir mycket spännande att få följa denna stora miljösatsning kommunen nu har gjort.

9 kommentarer:

Ann-Sofie W sa...

Det var på flera sätt en intressant dag. Nu sprutar energi och värme ur er vattenkokare.
Och vi tre lyste dessutom upp tillställningen ;-)

Kram
Ann-Sofie

Margit Urtegård sa...

Hej Ann-Sofie.

Ja, det var både spännande och roligt. "Vattenkokare"; den var kul!

Vi lyser nog upp varje tillställning vi går på eller till:-)?!

Hälsa Peo.

Kram
Margit

Anonym sa...

Inga sura miner där inte....

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Du har ju lärt oss: "Den som är gladast vinner"!

Kram
Margit

Ebbe Ollman sa...

Jo jag minns när beslutet togs om att bygga vattenkokaren: Det visades många PP-presentationer och producerades högvis med papper om vilken bra affär det skulle vara för bolaget och för kommunen: Man såg framför sig ständigt ökande elpriser och ett övermått av billigt bränsle i närområdet.

Idag på invigningen var det bara SEVAB:s VD som i en bisats nämnde att man nog inte klarar de högt satta budgetmålen för 2009. Annars var det bara miljöfaktorerna, som inte går att fakturera, som alla talare tjatade om.
Vi får verkligen hoppas att man även framöver får tag på bränsle till vettigt pris och att man kan få verket att bära sina kostnader utan ytterligare fjärrvärmetaxehöjningar och försäljning av el med förlust.

Margit Urtegård sa...

Hej Ebbe.

Jag pratade med chefen för värmeverket i dag, Lars-Eric Larsson och vi diskuterade detta med att man hade gjort glädjekalkyler som inte kommer att kunna uppfyllas. Vi får hoppas att priset på bränsle blir bättre snart. Det känns i alla fall tryggt att ha en VD för SEVAB som ser problemet och törs ta upp det.

MVH Margit

Cecilia Bäck sa...

Hej, har nu hittat hit!
Kul att träffa dig igår, du är dig verkligen lik;)
Måste ju säga att det var ett otroligt bra kort.
Jag kan inte annat än hålla med dig!
Hoppas du får en trevlig helg.

MVH Cecilia Bäck

Margit Urtegård sa...

Hej Cecilia.

Det var toppen att få träffa dig igen, det var länge sedan vi pluggade ihop. Du är dig också lik; lika vacker, sprudlande och glad som alltid! Man blir glad när man ser dig.

Trevlig helg.

Kram Margit

Anonym sa...

Jag vill minnas att min hustru sa till mig, efter den första föredragningen hon fick om projektet, att "följa John" i detta fall kan leda till ekonomiska förluster för SEVAB och därmed kommunen som ekonomisk garant. Hon byggde det på att priset på råvaran kommer bli högt då tillgången minskar då många bygger sina egna verk. Utbud och efterfrågan, ni vet. Det var som att ropa i öknen när kommunindustrifundamentalisterna gjorde sig breda.
Så vad kan man säga? Jag tycker vi ska sälja SEVAB innan det blir en stor kvarnsten runt kommunens hals då det blir svårt att räkna hem vinsten. Om det inte nu är försent!
Håkan Bertilsson