fredag 10 april 2009

Glad Påsk!

Vårt TV-rum.
För första gången i mitt liv är jag ensam på långfredag kväll; det känns helt OK, fast annorlunda. Uppvuxen i en syskonskara på sju barn, sedan fosterhemsbarn i en familj som hade 6 egna barn, sen boende på ett flickhem med 14 andra tonårsflickor, sen blev jag mamma som tonåring och nu bor jag i en villa med man och barn, som alla är ute på andra äventyr just i dag. Jag har aldrig varit själv en sådan här dag. Här sitter jag i ett hus på 210 kvadratmeter med en jättestor TV och mår gott. Ingen andra bestämmer vilken kanal jag skall titta på, ingen spelar hög musik på sitt rum och jag har ingen att reta och ingen att tjata på; rätt lugnt!

Min dotter Margarita, som är 23 år sa, när jag ringde henne i kväll, att hon kommer att sakna att få påskägg fylld av godis i morgon. Det är första gången Margarita inte är hemma på påsken. Vi har alltid gömt påskägg i trädgården på påskafton morgon, som barnen sen har letat efter. Jag fick dåligt samvete för att jag inte har skickat påskägg till ungen. Har köpt tre kilo godis till pojkarna som bor hemma. Så nu har jag ringt runt till mina vänner i Molde i Norge för att få de att fixa ett påskägg till min dotter, men ingen av de är hemma! Uppdaterat 11 april: min väninna, sedan 20 år tillbaka, Sissel ringde precis. Hon hade köpt påskägg till min dotter Margarita och överlämnat det till henne tidigare i dag. Tusen tack Sissel!

Vill önska mina läsare en skön och glad PÅSK!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skandal att en så snygg tjej är ensam ikväll.

Anonym sa...

Margit, jag har dåligt samvete. Du skulle ha varit hemma hos mig.

Men jag vet att Gud hade andra planer för oss. Såg du Gudrun Schyman på tv igår?

Jag har noterat att du ringde när jag duschade. Är stressad för städmaffian i min familj som ska förbarma sig över mig. Måste bana vägen för dem. Ring igen om det är något särskilt du har på hjärtat.

Kram

Lena

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Du skall inte ha dåligt samvete, om jag inte hade tyckt att det var skönt att få vara helt solo, så hade jag satt mig i bilen och kommit över till dig.

Ja, jag såg Gudrun Schyman på TV i går, det var humor på hög nivå, mycket skratt blev det.

Jag såg också filmen jag länge har velat se "Underbara älskade", den var helt fantastisk!

Vid midnatt ringde min norska väninna, hon skall fixa påskägg till Margarita i dag. Så allt är bra.

Vilka dagar går du i kyrkan? Tänkte jag ville följa med dig dit. Du kan väl ringa när du får tid.

Ha en skön dag i solen.

Kram
Margit

Anonym sa...

Hej Margit,

Jag sov och tittade omväxlande på Underbara Älskade och kände mig i perfekt harmoni. FullMånen lyste gul genom sovrumsfönstret. Med två streck/molnskyar över och under. Jag njöt.

Jag är fascinerad över att vi fick Gudrun och en film om alkoholMissbruk serverat av svt på långfredagen på ett bräde. GREAT!!


Imorgon går jag till Pingstkyrkan. Kommer du och Emil så vi hinner till kl 11.00 får du träffa/höra en vad jag förstår Pingstlegend - Jack-Tommy Ardenfors. Han är pappa till vår underbare begåvade pastor Marcus Ardenfors. Jag tror det blir något utöver det vanliga just imorgon. Alla hans söner har valt att bli pastorer. Det säger inte litet om en man.

Så sätter vi lammsteken i ugnen sedan och drar ner till Bishops till halvsju för att träffa Wågströms. Där får min syster hämta mig på sin färd från Marstrand för att städa hos mig bl a.

Kram och hälsa Erik, glömde jag säga, som du har på besök nu. Ni tar aldrig ledigt, eftersom ni älskar politiken. :-) Härligt.

Kram

Lena

Anonym sa...

Liten intro till Jack Tommy Ardenfors.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=145559

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=132373

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Emil är hos farmor och farfar i Sanda. Benjamin och jag skall också dit och äta middag i kväll. Men, Emil stannar nog kvar där, hans kusin Vidar är där också och de har det så roligt tillsammans. Benjamin kommer nog att vilja sova länge i morgon, så det blir bara jag som kommer.

Nej, politikernördar som Erik och jag vi har aldrig ledigt. Men, det är inget synd om oss, vi har kul. Erik sa att jag skulle hälsa så mycket tillbaka till dig från honom.

Det skall bli skönt att få gå till kyrkan i morgon, så huvudet kan få vila och hjärtat bli fylld av goda känslor.

Kram Margit

Anonym sa...

Vad roligt, Margit!

Du är den tredje idag som frågar mig om att gå i kyrkan.

En vän inom tolvsteg ville gå till Pingstkyrkan, helst idag, men det är inget.

Sedan på släktkalaset idag visade min brorsdotterson, 17 år, intresse för att gå i kyrkan.

Sånt här brukar inte hända. Det är första gången. Det har blivit Påsk!

Han läser min blogg också. :-)

Kram
Lena

Anonym sa...

Hej Margit! Jag var inne på Robert Aschbergs blogg och såg ett så fint kort på dig!!!!
Ha det gott
Påskkramar från jenny m i Västerås

Margit Urtegård sa...

Hej Jenny.

Tack. Nu är våren här, jag har redan solat i bikini i min underbara insynsskyddade trädgård. Apropå vår och trädgård; dax att vi bestämmer ett datum när du och Eva skall komma hit till mig och mysa i min trädgård.

Fortsatt glad påsk.

Påskkramar
Margit