måndag 13 april 2009

Statsministern Fredrik Reinfeldt (M) har humor!

Jag och en strålande glad statsminister!
I SvD kan man läsa artikeln "Humor ofta en bristvara i politiken". En mycket besynnerlig artikel; precis som om politiker är en homogen grupp varelser! Lennart Lundqvist, SvD, skriver: "Kvicka ibland. Jodå, det finns humor inom politiken, men den är ofta snålt tilltagen och ojämn fördelad. - Politiker utan humor och som tar sig själva på oerhört stort allvar är allt för många, säger Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund". Till Hägglund vill jag säga; människor (inte enbart politiker) utan humor och som tar sig själva på oerhört stort allvar är allt för många!

K-G Bergström, politisk reporter på SVT, påpekar i samma artikel att politiker är både mer begåvade och roligare än vad många tror. K-G Bergström har helt rätt. Att politiker kan uppfattas som tråkiga och träiga personer har dessutom mycket att göra med hur de framställs i media. Det finns en och annan tråkig journalist, som bara rapporter domedagsaktigt och dött när det gäller politiker och politik. Det kan ju faktiskt inte vi politiker hjälpas. Svårmod hittar man lite överallt. Men, min uppfattning är att politiker oftast är rejäla framtidsoptimister, som använder mycket av sin vakna tid till att göra bra saker för alla i samhället. Det klarar man inte länge utan en stor portion humor.

Humorbefriade människor är tråkiga att vara med. Hade de varit flera i politiken än någon annanstans skulle jag aldrig hållit på med politik. Jag säger som min goda vän, socialdemokraten Peo Wågström i Eskilstuna, - den som är gladast vinner. Det gäller alla kategorier!

När Gudrun Schyman var på middag här hemma hos mig, tillsammans med den tvärpolitiska jenteklubben i Strängnäs kommun, så skrattade vi i bland så mycket att taket nästan reste sig, fast vi diskuterade allvarliga och upprörande saker. När jag lyssnade på henne i TV-programmet "Grillad", tänkte jag att det måste vara bland det dummaste vänsterpartiet någonsinn har gjort; att släppa Gudrun.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Glad är jag, fick ihop mitt föredrag till slut så vi får hoppas det uppskattas i morgon.

Grattis till 80000+....

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Bra jobbat, det kommer nog att gå bra i morgon, lycka till.

Tack, det är är snart/strax 80 000:-).

Kram
Margit

Anonym sa...

Hej Margit!
Några av dina positiva sidor är att du är pigg, alert, vaken, nyfiken, positiv - så det var väl givet att du var där när Gert och Robert var där!!!! Fina kort blev det på dig och killarna. Rosa är din färg. Ha en trevlig vecka
kram jenny m

Margit Urtegård sa...

Hej Jenny.

Du är en fantastisk människa; du plockar alltid fram ocg ser de positiva sidorna hos människor runt dig. Tänk om flera var som du. Du ger aldrig ris, bara ros. Tusen tack.

Kram
Margit