måndag 13 april 2009

Både avkristning och påkristning.

Margit och Anna i Lenas trädgård.
Anna, Margit och Ann-Sofie på The Bishops Arms i Eskilstuna.
Anna, Margit, Peo och Lena.
Göran Skytte, SvD, påminner oss om att vi inte firar påsk för att hylla en kyckling, eller liknande (för de som inte visste det:-)), i sin kolumn "Både avkristning och påkristning". Skytte skriver: "För att vara död verkar Jesus vara ovanligt levande i Sverige just nu. Hade jag varit ateist hade jag blivit galen. Men det är jag inte, så för min del är allting helt OK".

I går var jag på gudstjänst i pingstkyrkan i Eskilstuna och lyssnade på píngstpastorn Jack-Tommy Ardenfors. Ardenfors predikade med övertygelse att Jesus lever. Men, jag reagerade när pastorn närmast hävdade att hans tro var den enda rätta, då kände jag mig inte lika välkommen längre, medlem i statskyrkan som jag är. Jag åkte dit med min goda väninna Lena Alun. Där fick jag möta Lenas vän Anna Olsson. En tuff och modig tjej som gick rakt in i mitt hjärta; vilken energi! Efter gudstjänsten åkte vi hem till Lena och satt och myste i solen medan vi väntade på att lammsteken skulle bli klar. Att få äta en underbar middag under öppen himmel i april månad tillsammans med spännande människor, det ger vårkänslor det. Våren är här!

På kvällen åkte vi till The Bishops Arms inne i centrala Eskilstuna och träffade våra gemensamma vänner, politikerparet Wågströms. Det är alltid lika roligt och trevligt att prata med Ann-Sofie och Peo.

7 kommentarer:

Ann-Sofie W sa...

Hej fina bilder! Ja det är alltid lika kul att träffas, PeO hälsar.

Kram
Ann-Sofie

Margit Urtegård sa...

Hej Ann-Sofie.

Tack. Min kamera är nog bättre än kameran på din nya fina mobil:-), fotoapparat, som det heter på norska.

Vi måste titta på datum för vår vårträff i Eskilstuna snart.

Det var roligt med en heldag i Eskilstuna i går, Er vackra stad.

Kram
Margit

Anonym sa...

Oh så fina bilder! Det var en glädjerik påskdag. Fantastiskt planerat av vår Herre eller Dam ;-). Kul att du uppskattade Anna!

Roligt att vi fick en stund på puben. Städpatrullen och jag har fixat ett vårstädat hem nu hos mig. :- Nu har jag fått så mycket hjälp på traven att jag orkar slutföra resten.

Hörs imorgon

Kram

Anonym sa...

Hej Margit.

Vilken snygg karl...

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Bra att du fick hjälp av städpatrullen:-). Jag skulle städa ur en garderob i dag, men det får bli i morgon:-).

Ja, det var trevligt i går, tack för en underbar dag. Anna är en toppentjej och det är du med.

Kram
Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Du menar han med tvättbrädan på magen:-)?. Retas bara!

Kram
Margit

Sassaparill sa...

Men vad konstigt att se sig själv på nån annans blogg! Känner mig ju som en kändis. Jo. Ditt NAMN är ändrat nu. Du kan ANDAS UT. Skönt va?
Sköt om dig.
A