fredag 12 december 2008

En timme med Pär Nuder (s).

Pär Nuder (s) och Margit Urtegård.
I dag kom Pär Nuder (s) till bokhandeln i Strängnäs för att under en timme signera sin bok "Stolt men inte nöjd". Det kom inte så många kunder under den timmen Nuder var där, så jag kunde obehindrat prata i lugn och ro med honom. Vi pratade om allt ifrån köttberget, hans bok, Jens Stoltenberg, Gro Harlem Brundtland, feminism, klassfrågan och skillnaden mellan norsk och svensk politik. Nuder gav ett mycket intelligent, sympatiskt, vänligt och trevligt intryck. Det känns som jag har haft äran av att träffa en statsman av hög klass och stor integritet. Nu har jag en signerat bok, som jag skall läsa med stort intresse.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Akta Dig för trevliga socialdemokrater! De är de mest förrädiska att ha som motståndare eftersom de är så förb-at trivsamma att ha att göra med och därför så svåra att matcha. Se bara på nderbara Kenneth Nilsson!

Go'natt!
MATS

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Till skillnad från många andra som har växt upp i politikerfamiljer, så har jag växt upp med en mångfald av partier; det vill säga människor med olika partitillhörighet. Både vänster- och högerfolk fanns i pappas bekantskapskrets. Min familj var fattig på materiella saker och pengar, men vi var rika på vänner och släkt, det sociala umgänget var stort. Jag gillar människor som är intelligenta, trevliga och humana. Pär Nuder verkar vara en sådan person.

Hade alla sossar varit som Kenneth Nilsson så hade nog alla varit sossar! Jag håller med dig om det. Trevlig lördag.

Klem
Margit

Anonym sa...

Hej Marigt nu har jag hittat datorn.

Vilken tur du hade som fick rå om Nuder i en hel timma. Själv har jag hört honom tala en gång på första maj, det gjorde han riktigt bra.

Ha det gott
Ann-Sofie

Margit Urtegård sa...

Hej Ann-Sofie.

Pär Nuder var lika bra och kul att prata med som jag trodde att han skulle vara.

MVH Margit

Anonym sa...

Skönt att du hittat hem Margit.

Värmen i det socialdemokratiska partiet känns skönt va ?

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Jag vet var jag känner mig hemma. Jag har många vänner som är socialdemokrater, men jag är inte socialdemokrat. Värmen finns hos människor oberoende vilket parti de tillhör.

//Margit

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.