tisdag 9 december 2008

To norske gutter på Malta!

Margit og Ole Jacob. Morten og Margit. När jag skulle på språkkurs på Malta i november så hade mitt resbolag gjort ett litet fel, jag kom till Malta på en lördag och kursen startade först måndagen efter. Tidigt en lördag stod jag där på mitt hotell på Malta, mitt bagage stod kvar i Frankfurt. Den skulle komma först nästa dag. Jag var tvungen att leta mig fram till närmaste köpcentrum för att handla mindre varma kläder, det var över 25 grader varmt och jag var klädd för svensk november! Tandborste inhandlades också. När jag gick mot mitt hotell, funderande på hur jag skulle få tiden att gå, två dygn ensam på en ö där jag inte kände någon, hur skall detta gå, jag som är så sällskapssjuk av mig; då såg jag de, to norske gutter! Jag hade sett de på flygplatsen i Frankfurt, jag hade hört de tala med varandra så jag visste att de var norrmän. Mitt på gatan, på Malta, gick jag fram till de två stiliga herrarna och sa: "Og her kommer det to norske gutter også, hallo, hva gjör dere her?" De berättade att de hade åkt till Malta tillsammans för att ha semester. Fru och hund hade fått stanna hemma. Under de sista fyra åren, hade de två åkt på semester till olika delar av världen. De var goda kompisar sedan skolan. Ole Jacob skulle köpa badbyxor och jag frågade om jag fick hänga på dem. Det fick jag så gärna. Jag köpte en bikini, min låg ju i Frankfurt. Vi slutade dagen med att äta middag tillsammans. De följde mig gentlemannamässigt tillbaka till mitt hotell. Dagens gutter har mycket att lära av dessa gentlemen. Vi avtalade att träffas tidigt nästa dag. Vi spankulerade runt på Malta tillsammans hela söndagen, som riktiga turister. På måndagen började ju jag mitt hårda liv; i skolbänken på språkskolan! Fast vi träffades flera gånger till ändå. De spelade golf en dag, gick på museum någon dag medan jag pluggade och slet!:-). Deras sista kväll på Malta bjöd de mig på en fantastisk middag med gott vin på en underbar restaurant. Jag berättade för mina klasskompisar att nu skulle jag möta mina to norske gutter. Jag prejade alltså två norska män på gatan; de såg ju trevliga ut. Som vanligt hade jag rätt, min människokunskap är stor, jag tar sällan fel på folk. En och annan groda eller padda har jag dock mött under mitt liv, men de allra flesta jag har valt till vänner står sig gott fortfarande; som ett riktigt gott årgångsvin. På skolan hade de mycket roligt åt det här, hur jag hade träffat på mina två norska herrar. De tyckte jag var helgalen; men på ett positivt sätt! Hei Ole Jacob och Morten, når dere leser det her; Tusen takk for sist. Jeg er kjempeglad for at jeg traff dere, det var kjempekoslig og kjempemorro. Håper dere kommer hit til våren. Stor klem fra meg til dere.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margit !
Din resa verkar varit fin ! Ja nog är det trevligt med gentlemen ! Tycker att det är mycket lätt att komma i god kontakt med det norska folket. Ett positivt släkte, så uppfattar jag det. Men när jag senast var i Norge en längre tid ( 1 vecka ) och såg på nyheterna fann jag bara norska nyheter. Är det alltid så , eller tittade jag på fel kanal ?
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Du tittade nog på fel kanal, dessutom har man svensk TV i Norge också, som många faktiskt tittar på. Jag upplever inte att norrmännen inte har koll på läget, om jag får säga så, de följer världens alla länder med stort intresse, det är min uppfattning. Patrioter är vi, men inte egoister.

Ja, det är trevligt med gentlemen. Jag är mycket tacksam över alla vänliga människor jag har mött i Egypten och på Malta denna höst. Flera av de kommer jag fortsätta att ha kontakt med. Det var meningen helt enkelt att jag skulle ut och resa just nu och få uppleva allt detta underbara, någon ville mig gott!

Kram
Margit

Anonym sa...

Hei Margit!

Det er klart guttene var koselige! De er jo norske!

Klem Nina

Anonym sa...

Egentlig var vi jo på Malta for å spille golf, men det ble en veldig hyggelig tur fordi vi også traff Margit og hadde henne til å muntre oss opp under middagene etter en slitsom runde. Egentlig var det vel uheldig for henne at hun traff oss, siden hun var på kurs for å lære bedre engelsk. How do you do, Margit, and have a HappY New Year!
Beste hilsener, Morten

Margit Urtegård sa...

Hei på deg Morten.

Å reise til Malta for å läre seg bedre engelsk og da omgås med nordmenn er kanskje ikke den beste måten å läre seg bedre engelsk på?!:-))). Men, jeg kan jo reise på engelskurs igjen jeg, dessuten så lärte jeg både bedre engelsk og mye annet i alla fall. Det viktigste jeg lärte eller ble påmint om, det er at det finnes så mange gode og koslige mennesker på vår jord, som gjör livet mye rikere. Du og Ole Jacob er to sånne mennesker, dere påminte meg om at verden er fantastisk. Jeg er så glad for at jeg mötte dere to!

Godt nytt år önsker jeg deg, min venn.

Take care.

Klem fra Margit