onsdag 22 oktober 2008

Margarita mår prima i Norge.

Margarita Urtegård.
I dag har jag pratat länge med min dotter Margarita på telefon. Hon bor som sagt i Molde i Norge och pluggar på högskolan där och bor hos goda vänner av familjen. Margarita var förkyld och är sängliggande med feber, då kan det vara gott att få prata några ord med sin mamma. Fast hon snart är 23 år gammal, så blir jag lite hönsmamma igen när jag hör att hon är sjuk. Margarita stormtrivs på högskolan, i sin nya familj, med sina nya vänner och med sitt nya liv. Hon saknade oss litet, inte mycket, men hon älskar oss lika mycket i alla fall:-)!

Jag pratade även med Hege, mamman i huset där Margarita bor, min goda väninna sedan 20 år. Hon och familjen hade precis varit en vecka i Turkiet, hade tagit sina tre barn ur skolan en vecka och åkt till värmen. Det var inga problem för barnen att arbeta i kapp skolarbetet när de kom hem, påpekade Hege. Det lilla barnen får i läxor numera kan de arbeta in på en eftermiddag, deklarerade hon nästan förtvivlat. Vi mimrade oss tillbaka till den tiden vi arbetade tillsammans i Unge Höyre på 80-talet. Då vi bland annat förespråkade att eleverna skulle få börja evaluera lärarna. I dag finns det knappt något att evaluera, utbrast hon, när jag berättade att man i Sverige nu diskuterar att införa evaluering av lärarna. Faktum är att skolan slår ut många unga människor, om det kan förhindras genom att eleverna får evaluera sina lärare eller inte, det vet inte jag.

Emil och jag håller på att packa våra resväskor, vi åker till Egypten i morgon bitti. Emils farfar hämtar oss klockan 03.30 i natt för att köra oss till Arlanda. På fredag om en vecka är jag tillbaka i cyberrymden.

Take Care!

13 kommentarer:

Anonym sa...

God tur! Se upp för mumier!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Tusen tack. En flicka var orolig för att några i Egypten skulle köpa mig för några kameler, på grund av mitt långa hår. Det skulle i så fall vara min son Emil som skulle sälja mig då:-) och han vill definitivt inte byta ut sin mamma med några kameler.

Jag lovar, jag skall se upp för mumier:-). Ta hand om sybehörsrymden under tiden jag är borta är du snäll:-).

Klem
Margit

Anonym sa...

Ha en underbar resa till Egypten, sola å bada för mig åxå!!!....å håll tummarna för mig på tisdag när jag ska till Oslo på anställnings intervju :)

massor av kramar erica

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

Nu blir jag bra avundsjuk; anställningsintervju i OSLO! Lycka till, jag håller tummarna. Jag kommer på besök när du har flyttat till Oslo, världens gladaste människor bor där. Det är alltid så roligt och gå ut i Oslo, man får alltid nya vänner.

Jag åker nog till Norge snart jag också, måste ladda batterierna!

Kramar Margit

Anonym sa...

Hej Margit!

Ha en skön semester.

//Cattis

Anonym sa...

Trevlig resa Margit.
Akta dig för ormarna bara.

Jättesöt dotter hade du också...

(s) forever

Anonym sa...

Trävlig resa till Egipten. Jag har varit där under en underbar vecka.
Kram Aida

Anonym sa...

Du valde verkligen rätt tid att dra till pyramiderna, lämna mig att slåss själv mot alla mörka krafter.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Jag kom hem från Egypten för ett par timmar sedan. Jag håller på att läsa tidningar, bloggar med mera. Några har tydlingen läst din blogg som fan läser bibeln, det är inte lätt när folk vill missförstå! En storm i ett vattenglas tycks det ha blivit av ett citat, som har tagits ur din bloggartikel.

Jag är ledsen över att jag inte var hemma när "orkanen" kom över dig. I´m back, dock bara för en dag, tyvärr. Åker till Malta på lördag morgon. Skall läsa genom alla kommentarer i morgon (läs i dag) och sätta mig in i vad det här är frågan om egentligen. Jag, som känner dig, blir bara förskräckt och förvånad över hur (på vilket sätt) några tolkar din bloggartikel.

Hälsa Ann-Sofie.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej, hoppas du haft det bra och får det även på nästa tripp.

Mest iriterande i historien är Folkets gratisreklam för hyenorna under två dagar.

Nu skall jag gå och dricka öl snart.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Jag blir mest förvånad över att vissa folk, tydligen även journalister, inte är läskunniga! Folk borde nog börja läsa mera böcker i detta land. Jag har läst din text flera gången och den går inte att misstolkas. Såg att fru Frykman (m) hade synpunkter också:-), inte lätt här i världen inte!

Tack, jag har haft det bra. Vi ses den 15 november. Jag ser fram emot att få komma till Malta. Har hela söndagen för mig själv, kursen börjar först på måndag. Skall strosa runt, kolla läget och höra vad folk på Malta tänker och funderar på.

Kram
Margit

Anonym sa...

Som du säkert sett så var jag och älsklingen på Malta för ett par år sedan, ha det så kul.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Har du några goda tips att ge mig? Vad borde jag se eller uppleva på Malta?

MVH Margit