fredag 31 oktober 2008

Egypten; "The mans world"!

Jag och sonen Emil i Egypten.
Sent i går kväll hämtade min man Pontus mig och sonen Emil på Arlanda. Vi kom hem från vår resa i Egypten, där vi hade bott fem mil söder om staden Hurghada. Efter en vecka med bad, snorkling och sol var vi nöjda och belåtna. Egypten är ett spännande land att åka till. Emil, som är ett socialt geni, fick lätt kontakt med många av de egypterna som arbetade på hotellområdet. Ett område som mest påminde om ett stort anstaltsområde med säkerheten och allt. Vi fick även nya svenska vänner. Vi träffade en trevlig familj från Gränna. Emil som lätt påverkas av andra språk och dialekter talade med småländsk accent när vi åkte hem i går:-).

Islam är landets huvudreligion och präglar den egyptiska kulturen och vardagslivet. Islam introducerades i Egypten ca 640 e Kr och förändrade det då kristna samhället. Omkring 90 procent av landets befolkning är muslimer. 8-9 procent av befolkningen är (ortodoxa) kristna och de kallas för kopter. Förutom en kvinna som arbetade i hotellreceptionen samt ett par kvinnor som arbetade på hotellets spa-anläggning så fanns det uteslutande män bland de anställda på det stora hotellområdet. När jag frågade om varför det var på detta viset, fick jag till svar att det var för långt för kvinnor att åka ut till Soma Bay (Caribbean World Resorts) för att jobba. Oavsett orsak så var vi i alla fall omringade av många unga vackra män hela veckan i genom. Vi lovade våra charmiga och trevliga egyptiska vänner att vi skall återkomma till Soma Bay nästa år.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Tack snälla. Fast det blir kortvarigt, jag åker till Malta i morgon och kommer hem den 14 november. Hoppas allt är bra med dig. Du skall väl på KS på måndag? Erik och jag är bortresta båda två på måndag.

Klem
Margit

Anonym sa...

Har du inga fina badbilder :-o

Välkommen hem, bloggosfären har varit fruktansvärt tråkig utan Dig.

(s) forever

Margit Urtegård sa...

Hej (s)forever.

Tusen tack. Kul att jag har varit saknad i bloggvärlden. Jag har faktiskt inte varit i närheten av en dator under hela veckan; duktigt av mig tycker sonen Emil, det var nämligen det första han berättade för sin pappa när vi kom hem att "mamma har inte varit ute på internet":-). De hade internet-kafé på hotellet, men jag höll mig ute i solen.

MVH Margit