tisdag 18 augusti 2009

Passerat 100 000 besök på bloggen!

En aktiv bloggare i Egypten 2008.

Några av mina läsare har noterat och påtalat att jag nu har passerat 100 000 besökare på min blogg och det i löpet av ett år. Kul. Tusen tack alla Ni som gör min blogg mera levande genom att läsa den och kommentera vad jag skriver. Några gillar min blogg, andra försöker såga mig så hårt att jag kanske till slut tystnar. Men, jag har lärt mig att tystnad är det största hotet mot demokratin och yttrandefriheten i världen, jag tänker inte vara tyst!

15 kommentarer:

Cattis Zetterwall sa...

Hurra och Grattis till din blogg.

Trevligt att se att du nyttjar dina SKATTEPENGAR TILL EN FIN RESA!

När du reser får du inte glömma bort oss läsare!

Kram //Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Tusen tack snälla du. Jag hoppas de har internet i Afrika:-).

Kram

Marie-Louise F M sa...

GRATTIS min vän till 100 000! Din blogg äger :)
Kram, Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Tusen tack kära vän! Jag gör så gott jag kan. I bland vill jag bara lägga ner, men sådana ögonblick varar bara några sekunder hos mig. Pappas flicka, det var jag och det sitter kvar fast min pappa dog för mera än 30 år sedan. Han gav mig mod, självförtroende och hopp. Drömmer om att alla pappor skulle förstå hur viktiga de är för deras barns uppväxt!

Kramar Margit

PH sa...

Gratulerar - och håll bloggen levande - den har sina ljusa punkter.

Det största hotet mot demokratin är möjligen tystnaden, men kom ihåg att det gäller i så fall också en eventuell brist på kritiska och ifrågsättande röster bland oss kommentatorer. Därför är vårt beröm, och vår kritik, nödvändig för debattens skull.

Jag tror inte någon av oss önskar din tystnad, och du får inte antyda att kritiken skulle syfta till att framtvinga din tystnad. Den syftar ju just till diskussion och debatt - vår tystnad skulle därmed vara lika farlig som din.

Som tidigare sagts - avfärda alltså inte kritiken som ond eller ilvvillig, utan bemöt den i sak, fundera över dina ståndpunkter och vässa dina argument.

Lycka till fortsättningsvis!
/PH

P.S. Jag är fortfarande nyfiken på frågan om ripjakten - varför det var så viktigt att det just gällde ripjakt och inte dansbandshelg, svampplockning eller bowling. Min kommentar om det togs bort - men svaret kanske kommer?
D.S

Mats Werner sa...

Diskussionen om ripjakten var väsentlig för att visa på ett beteende som vi trodde var sedan länge borta. På den "gamla goda tiden" då Patron gav sig iväg på ripjakt om det så var krig.

Vi trodde Kommunalrådet var en modernare och mer ansvarstagande människa än så.

Svampplockning eller bowling hade egentligen bara varit ännu värre. Ripjakt har ändå en viss air av förgången "väsentlighet" som totalt saknas när det gäller svampplockning och bowling.

I övrigt - HURRA och vågen för Margit och Politikken!

PH sa...

Får väl utgå från att Mats talar i Margits namn här - lite svårt att veta...

Då blir alltså slutsatsen densamma som jag presenterade i kommentaren som togs bort; att problemet ligger i att man ställer in mötet...och poängterandet av ripjakten var en billig, populistisk poäng.

Alltså en högst relevant diskussionsfråga, som absolut kan diskuteras, men som sänks till onödigt låg nivå genom den populistiska poängen. Trist.

Så - för att lyfta den relevanta delen av diskussionen...grunden för kritiken är alltså att mötet ställs in trots "det svåra läget"?

erik berg sa...

Det var väldigt vad detta med jakten på ripa blev en jättefråga.

Det är ur min synvinkel helt oväsentligt vilken aktivitet som KS-ordföranden (högsta politikern i kommunen) väljer som orsak att vara frånvarande från ett fullmäktigemöte, eller låta ställa in ett sådant.

Den viktigaste punkten är vederbörandes syn på sin uppgift som politiker och företrädare för demokratin, dvs ”folket”.

Hur prioriterar man sitt engagemang och deltagande i den demokratiska processen och debatten?

Vilket sorts ledarskap visar denna prioritering på?

Har jag åtagit mig det högsta ämbetet inom kommunen innebär det, åtminstone för mig, en helt annan prioritering än vad som tydligen var aktuellt i detta fall, detta då oberoende på om det är jakt, segling eller fotboll.

Erik

lena alun sa...

Jag tycker att ripjakten kan vara väsentlig eftersom Kommunalrådet då knyter goda kontakter med överklassen.

Att diskutera klassklyftor, och att underklass och överklass ännu existerar är ett tabu har jag sett, i Debatt när Stina ledde det.

Åh vilket hallå det blev om Marianne Samuelsson.....

PH sa...

Tack Erik - där håller jag helt med dig, och jag hoppas att det även är ditt partis generella syn!

Att jakten på ripa blev en fråga kommer nog av att det poängterades i det ursprungliga inlägget från Margit. Denna hänvisning ledde (precis som avsett) till kommentarer om att "ripjakt är en överklassaktivitet", och Mats Werner började hänvisa till ripans grad av utrotningshot och ironiserade över "Patrons" fritidsaktiviteter. Snacka om att debatten då far iväg åt fel håll...

Sådan blir alltså följden av försöken till populistiska poänger. Som Erik Berg säger försvinner de viktiga huvudfrågorna då ur diskussionen. Vad vill oppositionen egentligen diskutera - väsentligheter eller oväsentligheter? Kommunalrådets hantering av det politiska arbetet - eller hans val av fritidsaktiviteter?

PH

Jan Eriksson sa...

Håller helt med Erik, har även kommenterat detta tidigare. Val av aktivitet och med vem/vilka man gör det är fullkomligt oväsentligt.

Det är prioriteringen och ansvarskännandet i det politiska arbetet som har klickat. Nog om det, det är historia nu och bör inte ältas mer enligt min åsikt.

Nu blir det ett KF ändå som förhoppningsvis leder till något konkret.

Visserligen är Jens P ordförande i kommunstyrelsen, tillika ett av tre kommunalråd. Men jag har verkligen saknat de andra två kommunalrådens driv och prioritering i denna fråga. Därifrån har det inte varit annat än tystnad. Hoppas att det blir bättre i framtiden.

Margit Urtegård sa...

Hej PH.

Du skriver: "Att jakten på ripa blev en fråga kommer nog av att det poängterades i det ursprungliga inlägget från Margit."

Ja, det var olyckligt att ripjakten blev den stora frågan och inte det jag egentligen ville; att Jens Persson (C) uppenbarligen inte prioriterade den planerade fullmäktigedebatten där vi skulle debattera just prioriteringar.

Jag beklagar så klart detta.

Nu blir det debatt i kommunfullmäktige som planerat och det är bra.

//Margit

Nilla sa...

GRATTIS till en välbesökt och läsvärd blogg!! Jag är glad för din skull och att du ska få göra en härlig resa med din familj. Det är ni väl värda, oavsett ekonomisk status;)
Kram Nilla

Margit Urtegård sa...

Hej Nilla.

Tusen tack min vän. Ja, det skall bli skönt med en resa till höstlovet. Emil längtar mest, han har inte varit med både sin pappa och sin mamma på en resa sedan vi var i Bulgarien 2007. Han var med mig i Egypt förra året, men han tycker det är roligare när vi båda är med.

Hälsa din familj.

Kram

Mona S. Ahlin sa...

Din blogg är ju helt ok även om den var bättre för ett år sedan.
Du har tappat lite sting tycker jag.

Dessutom är det fortfarande lite för mycket ryggdunkningar i de kommentarer du får från dina högerkollegor, aldrig någon avvikande åsikt i någon fråga.

Det blir ju liksom ingen vettig debatt när alla tycker likadant.