tisdag 4 november 2008

A report from Malta.

Hello everybody. Here comes a little report from Malta. The weather is nice here and I go around in summer clothes.

Yesterday was my fist day at the english school here in Malta. In my study group we are people from all over the world, Denmark, Russia, Argentina, Norway, Finland, China, France, Slovakien and Austrien.

Yesterday evening my friends and I were on a salsacourse in a pub, it was very funny. Then we danced all through the night. I got myself a dancing partner from Sicily, they knew how to dance I can promiss you! Tonight I will go to this salsacourse again. Study during the day and dancing in the evening, thats how my life is now for two weeks along.

I live in a little hotel, with only thirty rooms. We are like a little happy family. The people from Malta are very friendly and sweet. Malta has a very dramatic, exiting and long story behind.

17 kommentarer:

Anonym sa...

???

Förvirringen är total. Vad är detta?

Anonym sa...

That´s nice to hear, Margit. You really enjoy your life. Dancing salsa. That sounds terrific. Healthy and... because you´re worth it.

I´m fine too. I am happy for my mothers´s travelling to her family and friends in the better world. She was really longing to go home to Jesus.

See you before I go to Thailand.

Cheers,

Lena

Anonym sa...

Fattar nada. Är det Margit som skrivit detta? Varför på (nåja) engelska? Och varför består texten av huvudsats staplad på huvudsats? Varför blandar den svenska och engelska?

Anonym sa...

Jag måste erkänna att jag inte fattar vad peppe och jeppe menar.

Min engelska är väl inte av högsta klass men jag förstår precis vad Margit skriver. Om det är grammatiska småfel kan inte jag avgöra men det struntar jag i så länge jag fattar vad det står.

Kram Margit
Hälsningar
Ann-Sofie

Anonym sa...

Men varför skriver hon på engelska?

Jag är inne på en lokalpolitikers blogg, som uppenbarligen ofta används för inlägg av politiska art och kritik av privatpersoner, politiker och tjänstemän. Då blir det här inlägget rätt förvirrande.

Är det för att hon är på en engelskakurs(!) på Malta? Då tar jag mig friheten att kommentera delar av engelskan. Allt i pedagogiskt syfte:

"Walk around" låter bättre än "go around".

"Wearing summer clothes" låter bättre än "in summer clothes".

Slovakia, inte Slovakien.

Austrien skulle kunna syfta på antingen Australia eller Austria.

Salsa course är två ord.

"It was very funny" bör antingen avdelas som en separat mening, eller så bör bisatsen inledas med "which" istället för "it".

"Dance partner" är bättre än "dancing partner", såvida man inte avser ett partner i allmänhet, som av någon anledning råkar dansa.

Det borde antingen stå "he knew" eller "they know".

"Promise" stavas just så, inte "promiss".

Man bör inte blanda grundform med -ingform. "Studying/dancing" eller "study/dance".

"That's", inte "thats".

"That's what my life is like now" är bättre än "Thats how my life is now".

"For two weeks long" bör ersättas av "for another two weeks" eller ngt liknande.

"Small hotel" är bättre än "little hotel".

"Happy, little" är en bättre följd än "little, happy". Eventuellt kan "little" även här bytas mot "small".

"long story behind" är inte korrekt. "[...]long history fungerar bra. Behind passar generellt inte in i meningen.

Sista stycket är fyra huvudsatser staplade på varandra.

Några tips i all välmening.

/Peppe

Anonym sa...

Excuse me Peppe men jag tycker det ær lite onødigt att rætta min mors engelska inlegg i bloggen hennes. Min mamma ær just på språkkurs på Malta nu och jag ær otroligt imponerad øver att hon redan klarar av att skriva ganska bra engelska redan. Bryr mig inte ett dugg om att det hon skriver inte ær gramatiskt riktigt ænnu, hon ær på god væg redan. Om du vill visa din grammatiska kunnskap så tycker jag du skal gå en annan plats før detta ær min mammas blogg och om hon væljer att skriva på någorlunda engelsk så ær det hennes valg vettu! ;) Førstår att du kanske menar væl nær du rættar men glømm inte att hon just børjat læra så hon borde først få MASSOR av creds før att hon lært sig så mycket redan!

Yes mamma du er veldig flink du!!
Stolt over deg!!

ps. idag hadde i opplæring på min nye jobb og hun i gikk i lag med kjente deg, Henny Hansen kanskje hun heite? ...hun gikk på videregående med deg sa hun! Verden blir bare mindre å mindre den...spesielt Molde!

Så snakka i med Roger på onsdagen..det er en annen historie...kan ta den kjappt..
hadde vært på klassefest på tirsdagen og når i skulle ta drosje hjem til nordbyen på natten så var det en ung mann som kjørte meg, og når i skulle betale så leste han på min legitimasjon og observerte Urtegård navnet...i forklarte at Urtegård navnet va et slektnavn...å da spurte han om i kjente noen som hetter Roger Urtegård... i bare "ja det er min lille onkel roger" hahaha! Så det viste seg at han kjørt lastbil med Roger tidligere! Han fortalte også at han var fadder på sønnen til roger! gjetter at sjåføren ringte dagen etter og fortalte til roger at han møtt meg..for Roger ringte jo dagen etter! hehe! Var rart og snakke med onkel!

I skal hilse så masse fra Henny, og fra Kari Sissel husker du henne? heges veninne! Nå skal i sove for det har vært en lang dag!

Ha det kjempebra no lille Mor!! Vi snakkes! snart jul vettu!

/Din datter Margarita

Anonym sa...

Absolut Margarita, du har helt rätt att det viktigaste är att försöka och att våga - särskilt när det gäller språk. Därför sa jag också att det bara var välmenade tips!

Margit Urtegård sa...

Hei Margarita.

Tusen takk, jeg er stolt over at jeg er mamman din. Du er best. Jeg elsker deg kjempemye, det vet du!

Ta hand om deg tullemor, jeg savner deg og er glad for at det er jul snart for da ser vi deg igjen. Hils alle kjente.

Mange klemmer fra mamman din.

Anonym sa...

Till Peppe!
Om du vill väl då förstår jag inte varför du gör ner Margit och använder en ful härskarteknik?

Ann-Sofie

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Bra att du pluggar engelska, det skulle jag själv behöva göra.

Prata går fortfarande bra, men att sedan skriva känns inte bekvämt.

Ska försöka ta mig i kragen och gå en kvällskurs på komvux.

Ha det bra //Cattis

Anonym sa...

Håll utkik efter oljelampor att gnida!

En kvinna gick i skogen när hon plötsligt snubblade över något, som vid närmare påseende visade sig vara en sån där oljelampa. Och när hon gned den, så kom naturligtvis en ande fram.
- Får jag tre önskningar nu? frågade hon.
- Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna och devalvering och global konkurrens och sån skit så får man endast EN önskning nuförtiden!
- Nå, vad ska det vara?
- I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en karta. Ser du kartan här?
Jag vill att de här länderna ska sluta slåss med varandra.
Anden kastade ett öga på kartan och utbrast: - Men jösses, damen! De där länderna har ju fajtats i tusentals år! Tror inte att det går att göra något åt det.
Jag är bra, men inte SÅ bra! Önska nåt annat.
Kvinnan tänkte en stund och sa sedan:
- Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älsklig man, som är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av hushållsarbetet, som är trogen och en bra älskare och inte tittar på sport hela tiden.
Kort sagt, en idealisk livskamrat.
Anden var tyst en stund och suckade sedan. - Få jag se på den där jävla kartan igen.

Anonym sa...

Hej Margit !
Bra att du har semester, du hade inte någon utom Almedalen i somras. Klokt passa på att vara ledig lite i höstmörkret och njuta av solen, ha det gott/Mariavb

Anonym sa...

Slutat blogga???

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Jag kan absolut rekommendera att åka på en EF-kurs, det var både bra och roligt. Jag är ganska bra i engelska, har bott utomlands tidigare och då använt engelska mycket.

Jag har dock alltid haft lust att åka på språkresa, kunde inte göra det som ung då jag blev mamma så tidigt. Nu har barnen blivit nästan vuxna och jag hade behov av att visa mig själv att jag fortfarande kan stå på egna fötter:-), så då blev denna resan perfekt!

Jag har fått vänner från många länder, som politiker är det viktigt och lärorikt att diskutera politik (och livet generelt) med människor från andra kulturer. Jag älskar att träffa nya människor och är av naturen mycket nyfiken på hur andra tänker och tycker.

Kram
Margit

Anonym sa...

Jag vill bara bekräfta dig, Margit, att jag tror du är på rätt spår i dina aningar vem Jeppe/Peppe
verkligen är.

lena alun sa...

Nyfikenheten om vad du hittat på nu/då i Malta blev för stor, förstås. ;-)

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Jag är rätt bra på analyser vet jag:-)! Tror jag har gissat bra nära i alla fall, tack.

Kram
Margit