lördag 18 april 2009

Jag är med dig i alla dagar!

I dag fick jag ett mail från en mycket god vän där han skrev att "Jag är med dig i alla dagar"! De orden värmde! Mina tankar går till rektorn på Karinsslundskolan, Henrik Ljungqvist, som just har begravd sin mamma. Samma dag som han tar avsked av sin kära mor blir han åter uthängd i tidningen både på ledarsidan och på ledarbloggen. Ingen hänsyn tas där inte! Att man inte ens kan låta en människa i sorg vara i fred! Det är så respektlöst och omänskligt att man skäms! Hjärtlösheten har tydligen ingen gräns hos vissa av oss! Moralisterna har talat. Skulle vara intressant att få veta vilken relation till alkohol ledarredaktionen på Eskilstuna-Kuriren har?

12 kommentarer:

Anonym sa...

En av dem dricker inte alls...
Du vet vem !!!

Anonym sa...

Eskilstuna Kurirens ledarredaktion får allt mer drag av Brezjnev... håller anföranden utan förankring i människors vardag.

Anonym sa...

Hur skulle Eskilstuna-Kuriren kunna veta något om eventuella avlidna mödrar. Meddelade rektorn dem det när de kontaktade honom? Annars kan de ju inte gärna ha koll på det, och den delen av din kritik faller fullständigt platt, inte sant?

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Du frågar: "Hur skulle Eskilstuna-Kuriren kunna veta något om eventuella avlidna mödrar?" Ja, du på samma sätt som de fick veta allt annat de skriver om i ämnet; på rektorns blogg.

//Margit

Anonym sa...

Det är klart att alla på tidningen lusläser bloggen www.krakestankar.blogspot.com
efter vad man ställt till med. Samtidigt ville tidningen inte
att läsarna skulle få tillgång till bloggadressen.
Ingen adress gavs i nyhetsartikeln 16 april eller i den fotsvettiga ledaren dagen efter däremot var det självklart att i båda fallen
uppge namn och arbetsplats för
ägaren av bloggen som för egen del är försiktig med personnamn.
Den uthängde insisterade dock på att bloggadressen trycktes
så alla läsare kunde bilda sig en egen uppfattning.
Tidningen hade helst sett att dess grova kränkningar uppfattats som
kamp för sanning heder och rätt.
Det finns en princip inom kvällspressen som lyder "kolla inte storyn för då spricker den".
Eskilstuna-Kuriren Strängnäs Tidning tar ett steg till: helst ska läsarna inte kunna kolla storyn.
Men nu kan dom det tack vare internet.
Hoppas det arrangeras
protestdemonstration
efter helgen mot tidningen.
Helst med lokalradion och lokaltv närvarande.

Margit Urtegård sa...

Henke har mailat till ledarredaktionen och de har uppenbarligen tänkt att komma med en rättelse, förtydligande eller ursäkt i tidningen på måndag, enligt ledarbloggen. Svårt att tyda, men det verkar som om ledarsidan har en mera ödmjuk inställning nu och det är glädjande. Att bara envist fäktas hjälper ingen, det är bra om ledarsidan inser det.

//Margit

Anonym sa...

men är det inte lite av en tradition även för dig, Margit, att hänga ut och sparka på dom som redan ligger? Minns nog hur det var för inte så länge sedan rörande en kvinnlig politiker i kommunen...

Så kasta inte sten i glasskåp!

Eller kanske är det så att även du fått dig en funderare och kommit fram till att det faktiskt är oetiskt att obetänksamt gå till personliga angrepp, i synnerhet när personen ifråga är nere för räkning. Det vore ju riktigt glädjande! :)

Anonym sa...

Käre Anonym!

Nu blev det allt inte bara lite fel, utan mycket, på vad du skriver om både det ena och det andra....För det heter väl inte "glasskåp" utan "glashus"?

Antimobbaren

Jocko sa...

Nu är det väl inte frågan om glashus vs. glasskåp som var det centrala i det anonyma inlägget, men visst är det ett smidigt sätt att undanleda uppmärksamheten från kärnfrågan; att även denna blogg allt som oftast kommer med kränkande tillmälen, personangrepp och helt bisarr ryktespridning som som brutalt påverkat många personers privatliv. Glashuset krossas därmed brutalt av ett blogginlägg som det Margit skrivit här ovan.

Anonym sa...

Jag undrar vem som är "kränkande" och "bisarr" i sina inlägg??

Ransaka ditt hjärta och dina njurar gode "Jocko" och försök att moderera dig till åtminstone en smula sans och vett.

Antimobbaren

Kerstin Svensson sa...

Ledsen Margit,
jag tar inte parti för någon i det här fallet. Varken rektor eller ledare. men efter att ha läst citaten i tidningen så måste jag påpeka att en person som uttrycker sig så kan inte ha ett sunt förhållande till alkohol. Nu var det ju olyckligt att just tidningen fick nys om bloggen, för då är det ju oundvikligt att inte skriva om innehållet. Vilket en rektor borde begripa. Han borde också begripa att eleverna läser. Det finns ju ingen barnförbjudenspärr på bloggar.
Om någon av mina barn läst sin rekors blogg med den texten skulle jag haft ett problem att förklara vad han menar utan att helt fördömma deras rektor. (Tack och lov slippar jag det problemet, minsta barnet har fyllt 30).

Kerstin

Anonym sa...

men ingen tidning ska så hänsynslöst utelämna en enskild person och hans familj med namn bild och arbetsplats som skett här till allmän ringaktning och tidningen har därmed också brutit mot grundlagen som säger att även om något är sant så är det inget skäl för att beröva en enskild hans integritet. Det är allvarligt att Kurirens ansvarige utgivare inte vet vad lagen säger. Självfallet hade det gått att diskutera en rektors ansvar utan lagstridig brutalitet.