onsdag 26 oktober 2016

Ledande politiker i Strängnäs kommun satsar på lokaler framför skolbarn!

I snart ett år har jag arbetat som skolkurator i Åkerskolan.  Jag har aldrig älskat ett arbete och min arbetsplats så mycket som jag gör nu. Ingen arbetsdag är den andra lik och varje dag får jag tillsammans med mina underbara kollegor göra skillnad för de 500 fantastiska elever som går i skolan. Åkerskolan är en av kommunens största grundskolor som ligger i hjärtat av den gamla och stolta bruksorten Åkers styckebruk.

Det har varit en tuff och turbulent tid med många chefsbyten, vi har nu vår fjärde rektor sedan januari i år. Vi har även varit drabbade av stor lärarflykt från skolan. Något både kommunala och fristående skolor har drabbats av i Strängnäs kommun då andra närliggande kommuner har kunnat erbjuda mycket högre lärarlöner. Strängnäs kommun ligger på bottennivå i Sverige när det gäller att satsa på skolan om man ser till skolpengens storlek och även resultat.

Därför blir jag rätt upprörd när jag får läsa i lokaltidningen att den politiska ledningen i kommunen nu har beslutat att köpa Folkets hus i Åker. Varför ska vi köpa en gammal överdimensionerad lokal som dessutom är i dåligt skick? Kommunen har varit på väg att köpa Folkets hus i Åker tidigare men kom då på bättre tankar.

Jag citerar en majoritetspolitikers facebookuppdatering: "Igår satt vi på Barn- och utbildningsnämnden och tog en tandlös Verksamhetsplan för 2017 på grund av begränsad budget. Idag får vi - via tidningen - veta att Strängnäs kommun tänker köpa Folkets Hus i Åker för 3,5 mkr. Med tanke på husets dåliga skick och brist på hyresgäster kommer notan långt ifrån att stanna där. Det ger en otroligt besk smak i munnen och jag är väldigt besviken på att det här bara kommer som ett besked, utan diskussion och utan eftertanke. Visst behövs det en satsning i Åker, men det här kan inte vara det bästa - eller det enda - alternativet!"

Kommunalråden Jacob Högfeldt (M) och Monica Lindell Rylén (S) kanske kan förklara för skattebetalarna varför de prioriterar lokaler framför att satsa pengar på våra barns skolgång?

Inga kommentarer: