torsdag 29 januari 2015

Kristdemokraternas populära partiledare avgår

I dag meddelade kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att han avgår. Han är en partiledare med en stor portion humor, han är nog den enda toppolitiker i Sverige som har blivit kallad "Rolighetsminister"och han förefaller vara mycket mer populär än vad partiet han företräder är.

Nu skall kristdemokraterna välja en ny partiledare, det kommer att ske på ett extra riksting under våren. Kommer partiet att få sin första kvinnliga partiledare? Blir det den nuvarande partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson. Eller väljer kristdemokraterna den kände partiprofilen Ebba Busch Thor som är kommunalråd i Uppsala. Agendas tidigare programledare och numera kristdemokraternas starka man i EU Lars Adaktusson är också aktuell.

Juristen Caroline Szyber är också en intressant kandidat, tycker jag. KD har många duktiga politiker att välja bland när de nu skall välja en ny ledare. De två framgångsrika kvinnorna Ebba Busch Thor och Caroline Szyber kommer vi att få se mycket av framledes oavsett vad. Svensk politik är spännande!

Inga kommentarer: