torsdag 4 september 2014

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i Strängnäs

Dagen innan Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kom till Strängnäs var partiets ungdomsförbund SDU i stan. Jag var en var dem som stod med ryggen vänd emot SDU:s talare i en blocköverskridande tyst protest. Tillsammans tog vi ställning mot främlingsfientligheten som åter växer fram i Europa. SDU:s ordförande den kontroversiella nationalisten Gustav Kasselstrand var en av talarna.

Alla som bagatelliserar Sverigedemokraternas politik och dess företrädare borde börja med att läsa på om den grabben. Alla som skäller på oss som markerar mot Sverigedemokraterna kanske inte tar partiets agenda på allvar? Samtidigt förstår jag att frågan hur man skall agera mot SD är komplicerad. Vid valstugorna diskuteras frågan flitigt. Sverigedemokraterna är snabba med att ta på sig offerkoftan. Detta anti-etablissemangsparti kan framstå som mobbningsoffer när alla andra partier kritiserar de stup i kvarten.

Vi lever i en demokrati är ett argument som används för att förklara varför vi skall lyssna på SD. Vi har yttrandefrihet är ett annat. De är de enda som tar problemen med invandringen på allvar är ett tredje. Ja vi lever i en demokrati och vi har lyssnat på SD, det är därför vi protesterar! Yttrandefriheten är viktig. Sen är det mycket olika hur vi ser på invandring. De allra flesta svenskar är positivt inställda till invandring och det är glädjande.

Inga kommentarer: