lördag 6 september 2014

Jens Persson (C) tappar rejält

I dagens Strengnäs Tidning berättar de om en väljarundersökning tidningen har gjort. Om nyhetsbladets siffror slår till går Moderaterna mot en storseger i vår kommun. Vårt hårda arbete har inte varit förgäves.

Både Folkpartiet och Centerpartiet straffas för hur de (miss)sköter kommunen. Jens Perssons Centerparti går från 10 till endast 2,4 procent och Fredrik Lundgrens Folkparti minskar från 7,3 till 3,7 procent. Centern och Folkpartiet har uppenbarligen bekymmer. Om en vecka får vi svar.

Tre partier får bättre siffror än i valet 2010. Det är VänsterpartietKristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna ser ut att gå mot ett riktigt katastrofval; att falla från 26,8 till 14 procent måste vara en mardröm för ett stort parti att vakna upp ifrån.

Varje dag i valstugan kommer frågan om hur det kommer att gå i valet upp. Många spekulationer blir det och det är oerhört spännande. Otaliga invånare säger att de vill ha förändring. Vi hoppas!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Problemet med undersökningen som strängnäs tidning gjort är att de inte har någon som helst kontroll över den grupp som deltagit i undersökningen. Det betyder t.ex. att det kan vara så att de flesta som har svarat sympatiserar med (m), varvid (m) ganska naturligt blir stora. På samma sätt kan det vara så att de som sympatiserar med (s) svarat i mindre utsträckning, ochdå blir de självklart mindre. Således betyder resultatet från undersökningen ingenting och det går inte dra någrá som helst slutsatser. Undersökningen är således nonsens och ett uttryck för okunskap och dålig journalistik. Nästa söndag vet vi dock. Det blir spännande.
Hej och hå!
Krister Olsson, MFP

Margit Urtegård sa...

Hej Krister.

Tack för kommentar. Jag vet inget om hur tidningen har gjort den här undersökningen men resultatet var så glädjande så jag var tvungen att skriva om den :-)

Nästa söndag får vi svar. Vi ses på barrikaderna. Gott val!