tisdag 1 juli 2014

Järnrörspartiet söker socialdemokraternas väljare

När man läser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons debattartikel i SvD i dag är det ganska tydligt var han letar sina väljare. Han vill locka socialdemokraternas väljare till sig. Han angriper S samtidigt som han kör deras retorik och vallöften. Han höjer Socialdemokraternas bud till landets pensionärer med många miljarder. Frågan är om våra pensionärer låter sig köpas? Jag hoppas att våra gamla fortfarande tänker på vilket land de vill lämna över till sina barn och barnbarn.

Sverigedemokraterna, numera känd som järnrörspartiet, har på många sätt redan kommit in i de politiska finrummen; de har normaliserats. Finkostymen har tagits fram och järnrören har gömts i skåpet tillsammans med kängorna. Stefan Löfven (S) påminde oss häromdagen att SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Men vi får inte glömma att Tysklands Hitler fick makten genom demokratiska val. Vi får inte glömma att Sverigedemokraterna är ett parti som växer.

En person inom Kommunal i Strängnäs blev jätteförbannad på mig när jag sade att det är rätt korkat att rösta på Sverigedemokraterna. Jag har funderat mycket över varför det var så provocerande för vederbörande? Är det för att S och SD i stor utsträckning har samma väljarbas? Att använda ord som korkad beskriver självklart inte fullt ut vad jag menade så det var inget bra val av begrepp. Jag erkänner det. Val vinns ju inte genom att idiot-förklara motståndarna. Att peka på en Sverigedemokrat och ropa rasist gör inte att folk slutar rösta på dem. Jag tror dock inte att någon på allvar vill bo i ett sådant samhälle som SD vill ha. De som tror de vill det har nog inte tänkt färdigt.

Socialdemokraten Johan Westerholm skriver: "Invandringsfrågan växer i folkmedvetandet. Och den gör det utan rasistiska förtecken, oavsett vad Lindberg påstår och det finns en rad med fakta som vi faktiskt inte kommer undan. För samtidigt som beredvilligheten att ta emot nya grupper och kulturer är stor så finns det en oro för att de trygghetssystem vi har idag inte räcker till." Vi kan inte längre ducka för dessa frågor oavsett hur rädda vi är för att någon meddetsamma skall ta fram rasiststämpeln. Som redan sagt de allra flesta som röstar på SD är inte rasister. Men de har en verklighetsbild politiker måste ta på allvar.

Jag läser artikeln "Fi skrämmer väljare i alla läger" i SvD och förstår åter en gång hur missvisande en rubrik kan vara! Läser man noggrant så kan man se att 73 procent av väljarkåren tycker illa om SD medan 46 procent ogillar Fi. Så många som 45 procent tar avstånd från KD. Man kan ju fråga sig vad SvD ville med den här rubriken? Ärligt talat så borde SvD och deras läsare vara mer oroliga över att SD växer än att Fi kanske kommer in i riksdagen. Kontroversiella feminister kan ju omöjligt vara lika farliga för samhället som förklädda rasister?

Min partiledare och statsminister Fredrik Reinfeldt (M) var mycket tydlig i sitt tal i Almedalen förra året rörande Sverigedemokraterna: "De för in hatet i svensk politik".

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Sossarnas problem är inte SD, utan att hålla sina egna löften. Rät, "rätten till heltid".ten till heltid hur länge har vi hört det löften av sossarna. När kommer det bli verklighet. Samma visa kommer sossarna köra med i valet 2018