måndag 12 maj 2014

Europavänner borde rösta på Moderaterna den 25 maj

Den 25 maj är det EU-val. Under flera veckor har vi i Moderaterna i Strängnäs kommun arbetat med valrörelsen inför denna viktiga valdagen i maj. Nu har även andra partier i kommunen börjat med det. Det är förvånansvärt många medborgare som inte vet att det är val till parlamentet i år. De har blir mycket tacksamma när vi informerat om detta.

Frågan om vi skall vara med i EU avgjordes för 20 år sedan i en folkomröstning. Nu är det vilken sorts politik vi vill EU skall föra som vi röstar om. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet pratar mest om att de vill att Sverige skall gå ur unionen. Västerpartiledaren Jonas Sjöstedt blev arg på vår utrikesminister Carl Bildt (M) i Agenda i går när Bildt påpekade likheterna mellan V och SD i just EU-frågan. Men Bildt har rätt, den yttersta vänstern och den yttersta högern är lika stora EU-motståndare.

EU är först och främst ett fredsprojekt. Den europeiska säkerheten behöver ett starkt EU, ingen tvekan om den saken. Carl Bildt är tydlig, det finns många problem i Europa och därför behöver vi mer samarbete mellan de europeiska länderna, inte mindre! Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna vill försvaga europasamarbetet och därför är dessa två partier som siamesiska tvillingar i de här frågorna, påpekar Bildt.

Aftonbladet skriver: "Carl Bildt varnade för en farlig Europafientlighet - och skyllde delvis på partier som Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. – Både Jonas och Jimmie Åkesson, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, vill att Sverige lämnar EU-samarbetet. De vill underminera möjligheterna till europeiskt samarbete i ett läge där detta samarbete är viktigare än på mycket länge, säger Carl Bildt, och syftade på Rysslands annektering av Krimhalvön i Ukraina."

Rysslands Putin är den enda som har något att vinna på ett svagare EU. Övriga världen har allt att vinna på ett starkare EU. Det är viktigt att ha med sig när ni går och röstar den 25 maj. Kan nämna i sammanhanget att Socialdemokraterna har satt en EU-skeptiker högst upp på sin valsedel till EU-valet; Marita Ulvskog.

Sedan några dagar tillbaka kan man även förhandsrösta i EU-valet. Det gjorde jag här om dagen tillsammans med flera andra Moderater i Strängnäs. Självklart röstade jag på Moderaterna. Vi behöver europavänner i parlamentet. Vi behöver personer som tror på EU och Europa på plats för att arbeta för ett bättre Europa och en bättre värld.

Inga kommentarer: