söndag 23 mars 2014

Hot mot politiker hotar demokratin

För två veckor sedan hade någon kletat ner vår postlåda med avföring. Det var min man Pontus som upptäckte det när han skulle hämta tidningen.

Pontus ville först inte berätta om händelsen för mig därför att hans första tanke var att "attacken" var riktat mot mig i egenskap av att jag är en frispråkig politiker. Kanske inte så konstigt att Pontus trodde det med tanke på att jag är den enda i familjen som under åren har blivit utsatt för mordhot och andra otrevligheter.

När jag skulle gå Powerwalk klockan 06.00 i morse såg jag att ligisterna hade varit i farten igen och smetat ner postlådan med avföring på nytt.

Den här gången var gärningsmännen modigare. De har även gått in på vår parkering och smort in vår bil med bajs. De använde en Strengnäs Tidning till att smöra ut skiten med.

På grusgången precis nedanför mitt sovrumsfönster har de alltså stått och "grisat". Jag hittar inte orden just nu.

Vi frågar oss vem som kan ha gjort detta? Jag har under åren som politiker, tidningskrönikör, insändarskribent, bloggare och en mycket frispråkig och debattglad person retat upp en massa rasister, anti-feminister och anti-demokrater från höger till vänster så listan kan nog göras lång tyvärr.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sånt där är obehagligt och oacceptabelt, och det spelar ingen roll om det ska uppfattas som hot eller "bara" ett pojkstreck.
Att kritisera politiker är en sak, det är till och med nödvändigt i en demokrati, men trakasserier, som det du utsatts för är något annat.
Mångfald är på alla sätt avgörande för utvecklingen, så stå på dig Margit. Du har stöd från varenda demokratiskt sinnad här ute. Det ska vandalerna också ha klart för sig.

Matd Werner sa...

Håller i varje stavelse med ovanstående anonyme kommentator! Det Du - och Din familj - drabbats av är fullständigt oacceptabelt i vilket syfte det än har skett och vare sig det är medvetna idioter eller obetänksamma slynglar som står bakom attacken.
Du får åter anledning att ta till Din inre kraft och inte låta Dig skrämmas.

Margit Urtegård sa...

Tusen tack snälla Mats. Polisen tog det på allvar och det känns bra. Obetänksamma slynglar tror jag inte att det är.