tisdag 18 februari 2014

Vi måste bekräfta grabbarna

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson berättar att han var rädd för invandrare när han var barn. Pojken, som först gick med i Moderat Skolungdom, kände sig utanför när han som barn bodde i ett lägenhetsområde med många invandrarbarn. Redan som femåring fick han känna på utanförskapet.

Statsvetaren Bo Rothstein skriver i Expressen: "Hur blir ett samhälle med en stor grupp unga män som inte lyckas hitta någon stadigvarande kvinnlig partner, som inte kommer att leva med barn och som inte kommer att ha en fast position på arbetsmarknaden? Det finns goda skäl att tro att detta blir ett tämligen bökigt samhälle att leva i. Bland denna grupp unga män kommer det att finnas ett betydligt antal som upplever utanförskap, frustration och brist på respekt."

Kommunchefen i Eskilstuna Pär Eriksson berättar på sin blogg om hur viktigt det är att vara sedd och älskad. Han skriver: "Relationer och behovet av kärlek och vänskap är väl ändå något som varje individ får ta ansvar för, invänder den kritiske läsaren. Visst är det så. Men ett samhälle, dess välfärds- och socialpolitik, kan understödja eller försvåra. Ett samhälle kan fokusera på att motverka arbetslösheten. Ett samhälle kan fokusera på skolan, bildning och utbildning. Ett samhälle kan skapa sociala strukturer och sammanhang som underlättar för människor att bli sedda och ges möjlighet att se." 

1 kommentar:

Mikael J sa...

Jag har också förstått att de som blir kvar i de små städerna (läs: Strängnäs) det är de outbildade killarna, en grogrund för mycket inskränkthet och rädsla eller hur. Blir det också en bild av hur t.ex den lilla stadens manliga politiker uppför sig?