söndag 5 januari 2014

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör misshandlad

På vägen hem från Stockholm i dag får jag höra att chefredaktören Eskilstuna-Kuriren PeO Wärring har blivit utsatt för grov misshandel natt till i dag. Enligt uppgifter så slogs han medvetslös utanför en restaurang i centrala Eskilstuna. Det är inte bekräftat men det spekuleras i om misshandeln kan har att göra med tidningens bevakning/granskning och skriverier om kriminaliteten i staden. Det är mycket oroväckande om så är fallet.

Nu vet vi inte vilka som har misshandlat PeO Wärring. Polisen kommer säkert att ge fallet högsta prioritet och då kommer det nog att lösas snart. Mina tankar går till PeO Wärring, hans familj och hans kollegor.

Uppdaterat 2014-01-06: PeO Wärring erkänner utan omsvep att han var berusad, står det i tidningen. Och? Man måste väl få vara berusad och även få diskutera saker utan att riskera bli nerslagen? Wärring skall inte behöva ursäkta sig eller förklara saker. Det är inte han som har gjort fel.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det är ju faktiskt inte ens klarlagt att han har blivit nerslagen. Hittills har polisen inte några vittnen till händelsen och dessutom har han tydligen mycket lindriga skador.

I det tillstånd han befann sig är det därför inte osannolikt att han kan han ha ramlat och på så vis ha slagit sig, men det är klart att det i så fall vore genant för en chefredaktör som med pondus ska granska makten och den organiserade brottsligheten att behöva medge.

Jag påstår inte att det är så, men under omständigheterna går det inte att utesluta.

Knegarn sa...

Det enda som vi med säkerhet vet att Per-Olof Wärring var full. Dessutom har Per-Olof Wärring och flera andra personer bråkat med varandra på krogen.

Sju personer tycks ha blivit ombedda att lämna krogen. Vilka dessa är vet vi inte. Enligt Per-Olof Wärring skall de först ha varit HA-medlemmar, vilket var en lögn. Den senaste uppgiften från Per-Olof Wärring var att det kan ha varit vilka personer som helst. Han säger senast att det inte skulle finnas något samband med hans yrkesverksamhet och den påstådda misshandeln.

När Per-Olof Wärring skulle ta sig hem tyckte restaurangägaren att han skulle ta taxi i stället för att gå ca. 500 m. Per-Olof Wärring tog emellertid ingen taxi.

Vad som hände sedan vet vi ingenting om med säkerhet. Det finns inga vittnen till en eventuell misshandel, inte heller finns det någon som kan säga att han snubblade.

Det vi vet är att någon hittade honom på marken och ringde efter ambulans. Han fördes därefter till sjukhus som han kort därefter fick lämna efter omplåstning. Ambulansen torde ha blivit tillkallad på 112, polisen kom däremot inte, vilket man hade gjort om det hade varit fråga om en misshandel och inte om ett olycksfall.

Enligt första uppgifterna, troligen från Per-Olof Wärring själv, skall han blivit medvetslös, vilket med all säkerhet är felaktigt eftersom han då hade fått ligga kvar för observation. Sjukhuset tog inte heller kontakt med polisen, vilket tyder på olycka och inte misshandel.

I stället fick han åka hem. Den huvudsakliga skadan skall utgöras av skrapsår i ansiktet.

Givetvis kan han ha blivit utsatt för våld av sju personer, men då torde inte skadorna endast bestått av skrubbsår i ansiktet. Möjligen kan någon ha knuffat omkull honom, eller kan han ha däckat ihop själv. men det vet vi inte.

Ca. 5.45, då han fortfarande var full, ringde Per-Olof Wärring till polisen och anklagade HA för att ha misshandlat honom.

Det är vidare klart att Per-Olof Wärring minnesbilder av natten är synnerligen diffusa. Dessa minnesproblem är med all säkerhet alkoholrelaterade, eftersom minnesluckor som är relaterat till fysiskt våld skall medföra att en patient skall ligga kvar för observation i stället för att skickas hem.

Har det inträffat en misshandel är det för jäkligt. Här är det dock högst tveksamt om ens det skett.