onsdag 11 december 2013

"Bonnläppar, rasister och idioter"

Sverigedemokraternas Linus Bylund kallar de partikamrater han och ledningen inte lyckas hålla på mattan för bonnläpparidioter och rasister. De förefaller vara extremt många då det hela tiden produceras nyhetsartiklar om fenomenet. Bylund hävdar att det är medias fel att just bonnläppar, idioter och rasister känner sig hemma hos Sverigedemokraterna. Citat från Aftonbladet: "I en intervju i Aktuellt sa Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund att 'idioter, bonnläppar och rasister' kanske tror att de hör hemma i SD." De flesta som går till Sverigedemokraterna från andra partier är före detta Moderater.

SvD skriver: "I stället visar SvD:s kartläggning att bland de 25 främsta på riksdagslistan har många ett förflutet inom Moderaterna. Sex personer har varit aktiva inom partiet. Ytterligare tre har varit medlemmar i partiet och en handfull är före detta M-väljare. Det gör att hälften, 13 av 25, av de ledande SD-politikerna rekryterats ur moderata led." Som medlem i Nya Moderaterna tycker jag det är bra att personer som attraheras av Sverigedemokraternas politik lämnar Moderaterna. Samtidigt hoppas jag att Moderaterna funderar på varför människor som dras till dessa åsikter har känt sig hemma hos oss tidigare?

Citat från facebook (dagens kommentar):"... fast lite undrar man så klart vad alla bonnläppar och idioter tycker om att bli kallade för Sverigedemokrater..."

Inga kommentarer: