onsdag 10 juli 2013

Fredrik Reinfeldt (M) till attack mot Sverigedemokraterna

Vår statsminister Fredrik Reinfeldt (M) var mycket tydlig i sitt partiledartal i Almedalen på Gotland. Han talade om det åttonde partiet (Sverigedemokraterna) och förklarade tydligt att de inte skall få vara med. Han hyllade socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin för att hon så bestämt hade tagit avstånd från det främlingsfientliga partiet. Samtidigt beklagade han sig över Stefan Löfvens (S) feghet i frågan. Jag stod stolt och lyssnade på min partiledare Fredrik Reinfeldt. Jag tänkte på hur politikerna i vårt kommunfullmäktige i Strängnäs agerar mot Sverigedemokraterna.

Reinfeldt skulle nog kalla många av oss för fegisar också. Våra heltidsanställda kommunalråd Jens Persson (C), Tord Tjernström (S), Fredrik Lundgren (FP) och Terese Askerstedt (MP) tar aldrig tydligt avstånd från Sverigedemokraternas politik. Den som är tydligast hos oss är den snart sjuttioåriga Kerstin Svensson. Vilket parti tror ni hon representerar? Moderaterna så klart. Kerstin kämpar hårt i debattstolen på våra kommunfullmäktigemöten. Hon kämpar för flyktingbarnen. Hon står upp för våra humana värderingar. Det är visst när man blir gammal man får tillräckligt med pondus för att stå upp för vad man tror på. Det är visst när man har stor livserfarenhet man får mod och visdom. Jag är stolt över att vara medlem i samma parti som henne.

På det senaste kommunfullmäktige var Sverigedemokraternas ledamöter i vanlig ordning framme i talarstolen och pratade om invandringen. Jag ville gå fram och ta debatten med de, men orkade inte då jag var nyopererad. Några dagar tidigare hade jag varit på Mälarsjukhuset och gått genom en ganska stor operation. Jag ville så gärna berätta om alla de duktiga läkarna och annan sjukhuspersonal jag hade mött under mina dagar på sjukhuset. Jag ville nämna de två läkarna från Tyskland som opererade mig. 

Jag ville berätta om narkosläkaren från Irak som tröstade och lugnade ner mig som är livrädd för att sövas ner. Innan jag somnade av narkosen visste jag att jag var i trygga händer. Två läkare från Rumänien och en läkare från Polen ingick också i den läkargrupp som vårdade mig under de dagar jag var där. Jag träffade inte på en enda svensk läkare. Jag kanske inte hade fått min operation nu om vi inte hade haft så många läkare från andra länder i vårt land. 30 procent av läkarkåren i Sverige har utländskt ursprung. 

Inga kommentarer: