söndag 26 maj 2013

Pappor och manliga förebilder

Läser med intresse Peter Wolodarskis artikel "Siffran som sammanfattar Stockholms problem". Wolodarski har helt rätt när han skriver att bakgrunden till veckans kravaller är komplicerad. En faktor jag tror är enormt viktig och som jag har saknat i debatten är de här arga unga männens behov av manliga förebilder. Var är papporna? Timbuktu vill att statsministern skall engagera sig mer. Det kanske är en och annan pappa som borde göra det också?

1 kommentar:

Hans G Eriksson sa...

För en tid sedan visade TV hur ambulansen i Åsele drogs in av kostnadsskäl och ersattes av en då och då tillgänglig VW Golf. Närmaste ambulans över 50 km bort och samma sträcka tillbaka till sjukhuset. På ett stormöte berättade mamman om sin svårt astmasjuka dotter... Vem minns henne idag?

OK för att det bränns i Norrland, men inte grannens bil och barnens skola - ens om den råkar finnas kvar. I Husby finns ambulans och brandbilar in på knuten, men till skillnad från balanserade människor i Åsele ser vissa tongivande glopar till att den stora tillgängligheten på räddningstjänst stoppas med stenkastning och sönderskurna brandslangar.

Mot den bakgrunden är det lätt att förstå om fredliga människor i glesbygden tappar tillit till partipolitiker som tävlar i att överträffa varandra i anpasslighet till de unga våldsverkarna. I vilket annat land förhandlar toppolitiker med terrorister?

I vissa sammanhang finns det ingen gräns för tokskapen.