fredag 3 maj 2013

Bagatellisera inte skadorna med cannabis

I drogliberalernas tidsålder, som jag anser är nu, är det viktigt att någon står upp och törs ifrågasätta galenskaperna. Det är ju inte så farligt, sägs det. Lite cannabis har väl ingen ont av, propageras det. Drogen marknadsförs mycket aggressivt såväl internationellt som i Sverige. Starka lobbyister marknadsför drogen som ofarlig. De beskriver drogen som lätt berusningsmedel och som hör och häpna som smart då den enligt förespråkarna inte ger baksmälla. Ungdomar runtom i landet vittnar om att det på vissa håll är lättare att få tag på cannabis än alkohol. Här i Strängnäs är det också så, enligt ungdomar jag har pratat med. Det är oroväckande.

I dagens DN på nyhetssidorna skrivs det att cannabisodlingar ökar kraftigt i Sverige. Stefan Lisinski skriver: "Enkätundersökningar visar att nästan var femte pojke och var sjunde flicka i gymnasiets andra årskurs har provat cannabis och andelen har stigit under senare år. Allt enligt den årliga enkätundersökning som Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, nyligen presenterade. Jonas Wendel är chef för ungdomssektionen på länskriminalens narkotikarotel i Stockholm. Han säger att många ungdomar bagatelliserar skadorna med cannabis. – Många tror att det inte är så skadligt, och de talar ganska öppet om att de har provat."

Det är ju inte så konstigt att unga människor i Sverige och andra länder bagatelliserar skadorna med cannabis när fler och fler vuxna gör det. 

Lisinski skriver vidare: "Flera poliser berättar att cannabismissbrukare ofta är sega och passiva. – Till skillnad från alkohol finns ingen koppling till våldsanvändning. Men vi märker hur deras minne försämras, att de blir trögtänkta. Ibland när vi håller förhör går det inte att föra ett vettigt samtal med en inbiten cannabisrökare. De blir lite dumma i huvudet helt enkelt, säger Jonas Wendel."

4 kommentarer:

Hans G Eriksson sa...

Föräldrar...

För många år sedan hölls ett krismöte i en skola i Uppsala sedan drogsäljare avslöjats vid flera tillfällen inom skolområdet.

En förälder berättade förtrytsamt: Min son lurades att betala 50 kr för cannabis, men det visade sig vara bara teblad.

Nisse sa...

Det Lisinski inte säger är att dessa symptom försvinner ganska snabbt efter att man slutat med Cannabis.
Det är även stora skillnader mellan Cannabis bruk och missbruk.

Det är inte skadligt alls att ta en hashkaka på fredagskvällen för att slappna av efter en arbetsdag.

Beroenden man kan få av Cannabis är mindre allvarligt än koffein.

Om Polis och politiker m.m. började prata om cannabis bruk med fakta istället för överdrivet drabbel kanske ungdomar skulle lyssna.

Men som det är nu när det är rena lögner så kommer ingen att lyssna ens på dom negativa aspekterna som att t.ex missbruk i ung ålder kan ge skador.

Cannabis är långt ifrån en skadlig drog i jämförelse med annat.
Och det är INTE en inkörsport till tyngre droger, det är försäljarna som är eftersom de tjänar mer på att sälja dom.

Så vad sägs vara skadligt med Cannabis.
Cancerframkallande: Fakta - Inandning av röken är cancerframkallande inte cannabis i sig, rökning av kottar är lika farligt.

Orsakar Psykiska Sjukdomar: Fakta - finns inga klara bevis att det är cannabis som är orsaken och inte självmedicinering.

Permanent lägre IQ/intelligens: Fakta - Finns inga bevis för försämrad intelligens, studier visar att vuxna återfår tidigare intelligens även efter långt konstant missbruk.

Sverige har väldigt hög okunskap ang. cannabis.
Cannabis skräcken har motbevisats av många internationella forskare världen över.
Titta lite på vad som hände i Portugal efter att de legaliserade alla droger.
Drogmissbruket har sjunkit.
http://www.newsmill.se/artikel/2009/06/04/portugals-avkriminalisering-av-droger-en-dundrande-succ

Anonym sa...

*SUCK!* Here we go again!
LÄS PÅ människa!
Läs på vad vedertagen internationell forskning säger, och jämför sedan detta med de moralpanikartade fantasierna som vi serveras i Sverige.
Tänk lite själva för en gångs skull!

Unknown sa...

Denhär gubben har nog rökt mer canabis än de flesta, men han verkar inte speciellt "seg".

Fast han har väll IQ som han kan slösa med..
https://www.youtube.com/watch?v=uFMMXRoSxnA