torsdag 7 mars 2013

Vad är egentligen en moderat nuförtiden?

Jag gillar Sanna Raymans sätt att skriva; lättsamt, roligt och provocerande på en och samma gång. Hennes fundering "Vad är egentligen en moderat nuförtiden?" är typisk henne. Det är en klämkäck fråga. Efter att vår fantastiska Fredrik Reinfeldt tog över rodret i Moderaterna så har mycket bra hänt i partiet. Samtidigt som viktiga konservativa ställningstaganden har tillvaratagits så har även en resa mot mitten gjorts i andra frågor och det är jag lycklig över. För mig blev det i alla fall lättare att "hitta" hem igen efter flera år borta från partiet. Moderaterna är inte längre ett parti för de rika. Moderaterna är ett frihetsparti med fötterna på jorden. Det känns särskilt tryggt nu när tex Centerpartiet helt har tappat backkontakten.

Moderaterna har växt upp. Partiet är inte längre ett parti som kännetecknas av enbart skattesänkariver. Partiet har fått visioner. Det är både glädjande och inspirerande. Rayman är lite väl negativ när hon skriver:"Moderaternas – och Alliansens – budskap var alls icke renons på ideologi, men kombinerades med ett löfte om regeringsfähig pragmatism. Numera verkar man mest jaga nyhetsvärdet i att slå ut ännu en bärande vägg i det som brukade känneteckna partiet. Pragmatismen i dylik behagsjuka kan ifrågasättas." Ett stort parti som Moderaterna måste ha en bredd, vilket de nu har fått. Att kalla det behagsjuka är klämkäckt men inte rättvist. Moderaterna vill mer än det, mycket mer!

Vem är egentligen en Moderat nuförtiden?, är också en intressant fråga att ställa. För vilka är vi?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men vänstern vill ännu mer! Vi vill rättvisa, sammanhållning och en välfärd som omfattar alla. Där punkterar den moderata politiken ställd mot verkligheten.

MVH/Peter Hjukström, Mariefred

Anonym sa...

"Vad är egentligen en moderat nu för tiden?" "För folket i tiden"?

Hans G Eriksson