onsdag 20 mars 2013

Migrationsdebatt i oroväckande tonläge

Rasist är det mest allvarliga man kan bli kallad i Sverige. Det är farligare än pesten. Det är nog lindrigare att dö av pest eller kolera än att bli stämplad som rasist. Rasistkortet plockas fram oftare än fotbollsdomare hinner ta fram det röda kortet. Det är inte bra.

Anders Lindberg skriver i Aftonbladet: "När man lyssnar på uttalanden från Beatrice Ask, Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström är det som att lyssna till en repris på Janne Josefssons valstugereportage från 2002." Att en reporter på Aftonbladet vill göra den jämförelsen är ju inte så konstigt. Men det är inte rättvist att göra så därför att Beatrice Ask, Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström är inga rasister. Det var de inte i går och det är de inte i dag. Det var däremot de som Janne Josefsson hittade i valstugorna 2002, de var rasister. Lindberg anklagar Moderaterna att spela med invandringskortet. Själv kör han med rasistkortet; ett mycket farligt och populärt kort i Sverige.

Karin Pettersson, också på Aftonbladet, är ännu mer aggressiv. Hon vill att Fredrik Reinfeldt skall sparka Tobias Billström; han måste det skriver hon. Nu är det inte Aftonbladet som bestämmer.

Kloka Sanna Rayman på SvD skriver: "Enskilda fall och öden kommer att gripa och uppröra oss, det ligger ofrånkomligen i den reglerade migrationens natur. Det innebär inte att vi kan strunta i att bygga vår migrationspolitik – och effektueringen av den – på rättsstatens grundläggande principer och regler." Rayman skriver detsamma som Billström (M) har sagt och exakt likadant som det Miljöpartiet har skrivit under på. Det är svårt att hitta "nyktra" journalister när mediadrevet går. I mediahettan blir uppenbarligen de allra flesta reportrar precis som hungriga vargar som inte ger sig för bytet har dött och det helst flera gånger om. Bytet skall jagas, dödas, rivas sönder, tuggas och spottas ut. De som har upplevt ett mediadrev vet vad jag talar om.

Elisabeth Sandlund på tidningen Dagen påpekar klokt: "Ingen, allra minst de människor som söker sig till Sverige för att få en fristad, skulle gynnas av att Miljöpartiet ger upp och bryter samarbetet."  Något att tänka på för alla de som jagar Tobias Billström med flera just nu?!

Inga kommentarer: