torsdag 7 februari 2013

"Vår generation kommer flippa ur"

Läste artikeln "Vår generation kommer att flippa ur" i Aftonbladet.

Annina Rabe skriver i SvD: "Så har ungdomar skrivit och känt i alla tider, i alla generationer, men det betyder inte att det är mindre sant. Och vi som en gång har tagit oss igenom den där förfärliga perioden, det är vår skyldighet att bry oss. Att tala om för dem att det faktiskt blir bättre. Att tonåren är inte ett normaltillstånd."

Det är tufft att vara ung, ingen tvekan om saken. En god vän till mig sade att alla tonåringar borde ha en skylt i pannan där det stod: "Tillfälligt ur funktion, ombyggnad pågår". Han menande självklart inte att våra ungdomar bokstavligen skulle ha en skylt i pannan, det är en metafor.

En man kommenterade artikeln i Aftonbladet så här:

"40-talisterna hade ingen framtid på 60-talet så de ockuperade kårhus, demonstrerade mot Vietnamkriget och rökte på.

50-talisterna hade ingen framtid på 70-talet så de flyttade ut på landet, demonstrerade mot kärnkraft, satte sig i ring och rökte på.

60-talisterna hade varken framtid eller respekt för sina föräldrar, så de blev yuppies, startade företag som gick i konkurs, och snortade kokain.

70-talisterna hade ingen framtid på 90-talet så de tog med sig sina stora högtalare till någon skog, rave:ade hela natten och knaprade XTC.

80-talisterna hade ingen framtid på 00-talet så de demonstrerade mot EU-möten, kastade sten mot poliser, gick med i pride och tog alla droger de kunde komma över.

Och nu har 90-talisterna ingen framtid... Nog känns det som man läst artikeln ovan förut...."Vår generation kommer att flippa ut!" yeah right, ställ er i kön...."

1 kommentar:

Margit Urtegård sa...

En ung kille från Strängnäs svarar så här på artikeln: "Tala för er själva. Jag är född -94 , och jag känner att jag har en framtid, som jag tar eget ansvar för. Gör er inte till språkrör för folk som inte håller med er. Vidare vill jag leva i ett samhälle i vilket man respekterar den demokratiska rättsstaten, där man inte löser tvister med våld." Inte ens ungdomarna är en homogen grupp, det är viktigt att komma ihåg det.