söndag 10 februari 2013

Glöm inte det goda, fina hatet

Paulina Neudings krönika "Glöm inte det goda, fina hatet" måste läsas.

Neuding skriver: "När Aftonbladets ledarsida ägnade två artiklar åt att finna likheter mellan mig och Anders Behring Breivik – barnamördaren – hade jag samma farhåga som Johanne Hildebrandt: Att sådant ger fler och mer aggressiva påhopp från hatare. Sådana som håller med V-ledamoten Simon Fors när han skriver att 'inga moderater förtjänar nåt annat än bly.' Så ser hatet från vänster ut. Det goda, fina hatet, det som drabbar män och kvinnor för att vi inte är tillräckligt pacifistiska, queer, feministiska eller bara vänster."

Det finns inget vackert hat. I dag under Gudstjänsten i den vakra Domkyrkan i Strängnäs sade prästen att det bara finns en väg att gå och det är kärlekens väg. Den andra vägen är hatets och våldets väg. Där vill vi inte gå.

1 kommentar:

Margit Urtegård sa...

Centerpartisten Alexander Bard skriver så här på twitter rörande Paulina Neudings artikel: "Archconservative homophobic rich bitches are the latest group to turn themselves into self-appointed victims of hate." Detta har upprört många och det förstår jag.