lördag 19 januari 2013

Nyamko Sabuni (FP) svänger om kvotering

Hade någon sagt till mig att en dag kommer Nyamko Sabuni (FP) vakna upp och tycka till i jämställdhetsfrågan, skulle jag bara skakat på huvudet och säga att det kommer aldrig att ske. Men jag hade fel. Nyamko Sabuni har vaknat upp! Gammelmoderater som Maria Abrahamsson kallar detta självklart för snömos, för hon vet antagligen inte bättre. Kvinnor som redan för länge sedan har hittat in till värmen i maktens korridorer ser inte alltid sina medsystrars kamp eller till sina medsystrars bästa. Det var akkurat det syndromet jag trodde hade drabbat Sabuni när hon blev en tämligen osynlig jämställdhetsminister. Men sent skall syndaren vakna och det är självklart lika välkommet varje gång det händer.

De nya Moderaterna har sedan länge förstått att man inte borde avfärda kvotering som metod. Vår statsminister har skapat de nya Moderaterna och han kommer säkert att se till att vi inom Moderaterna får en värdedebatt, så vi slipper det kaos Centerpartiet nu har drabbats av.

2 kommentarer:

Leif sa...

Håller 100% med. Det gjorde att hon fick till en spets på slutet av sin långa karriär i regeringen. Läste för några minuter sen att hon just har avslutat sitt ministerarbete.

När man tänker på hur profilerad hon var före 2006 och hur hon tystnade än mer efter 2010 års val och till slut att hon kommer ut som kvoteringsförespråkare kl 2 minuter i 12 så undrar man vad som hänt dessa år.

Anonym sa...

Det ligger en besvärande självmotsägelse i begreppet könskvotering.

De som styr genusfrågorna hårdast är i stor usträckning samma personer som säger att könet inte får spela roll.

Hans G Eriksson