tisdag 27 november 2012

Kortköpen göder bankerna

Bankerna rånar oss som vanligt, nu genom att ta för mycket betalt när vi betalar med våra kort. Jag som ibland arbetar i en butik visste redan om detta och uppskattar att media informerar om denna omoral som finns hos bankerna. Korten har blivit bankernas kassako. De tar betalt i båda ändar av köpet. Först tvingar de oss att ha betalkort som vi betalar minst 250 kronor i årsavgift för. Sen tar de grovt betalt för varje gång vi använder kortet. Deras öppettider är dåliga och de vill helst inte ha några besökare till banken alls. De vill att vi skall ha ett kontantlöst samhälle. Hela samhället vill att vi skall ha ett kontantlöst samhälle och kortbolagen och bankerna tar ut övervinster för detta.

Bankerna har monopol på betaltjänster och tar orimligt mycket betalt. Enligt undersökningen DN refererar till tar bankerna ut avgifter på sju miljarder kronor per år. De flesta avgifter är dolda för konsumenten och minst en miljard är ren övervinst! Skärpning! Kan inte Borg dra de i öronen?

1 kommentar:

Cut-throat politics sa...

Intressant artikel,mygel och korruption känns ibland som det är allt man hör om.

Driver en blogg om hur IMF,EU,politikerna samverkar och sviker Europas medborgare i skuldkrisen,bloggen drivs av mig själv och ett gäng skandinaviska och brittiska bloggare,än så länge är den nystartad men vi siktar på att bli den största politiska bloggen i Nordeuropa!

http://shockandawetactics.blogspot.se/

In och läs och kommentera!