måndag 29 oktober 2012

United States of America

Jag och Dean i St Peters kyrkan i Antioch, USA


Jag har sedan barnsben av drömt om att få åka till USA. Nu är jag äntligen här. Jag hälsar på min amerikanska väninna Beth som bor i Antioch, Illinois. När jag som ung var ordförande för en MUF-förening i den norska staden Molde hade jag NATO-märken på min portfölj. När jag växte upp fick jag veta hur mycket USA gjorde för Europa under andra världskriget och om den ekonomiska hjälpen bland annat Norge fick från det amerikanska folket för att bygga upp vårt land igen. Sådant gör intryck på en liten flicka.

Jag ser fram emot halloweenfirandet på onsdag nästa vecka. Jag har aldrig firat halloween förut. Mina egna barn var nästan vuxna när den traditionen på allvar började komma till Sverige. Jag antar att ingen firar som amerikanerna gör. Eller vad tror ni? En Thanksgiving dinner skall jag också få uppleva, det har Beth lovat mig. Jag njuter av varje minut jag är här. Det är nästen som att vara med i en film. I går var jag på konsert i Chicago och i dag var jag på Gudstjänst i en katolsk kyrka för första gången i mitt liv.

Den 6 november väljer amerikanarna sin president. Jag är så lycklig över att jag är här då, vilken förmån! Jag skall följa med min väninna Beth till vallokalen där hon skall rösta. Alla jag har mött här i USA är imponerade över européernas (vårt) stora intresse för presidentvalet. När de frågar mig vem jag gillar, Romney eller Obama, svarar jag att det är bäst att amerikanerna får välja sin president själv.

Trick or Treat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gläds med dig,och hoppas att din vistelse blir bra.Det måste vara roligy för dig att få uppleva ett presidentval på plattsAnnonymX

Margit Urtegård sa...

Hej AnonymX

Tusen tack.

Klem
Margit