måndag 1 oktober 2012

Nederlag för Fredrik Lundgren (FP)

Den kommunala skolan i Strängnäs stad har redan förlorat mycket på skolkarusellen. Friskolekramaren Fredrik Lundgren (FP) har sedan han blev ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Strängnäs kommun kämpat hårt för att nedmontera den kommunala skolan. I kväll var det Fredrik Lundgren (FP) som förlorade. Folkomröstningen röstades genom på kommunfullmäktigesammanträdet.

Fredrik Lundgren (FP) vädjade in i det sista till kommunfullmäktiges ledamöter att inte rösta för folkinitiativet till folkomröstning om skolorganisationen. Lundgren fick svar på tal från Moderaternas tuffa och raka Kerstin Svensson. När Lundgren hade framfört bland annat att en folkomröstning nu mer eller mindre är totalt meningslöst så uppmanade Kerstin honom att ta det här med folkomröstningen som ett skadestånd. Ett skadestånd till de som han har vägrat att lyssna på.

Fredrik Lundgren har nu upplevt en stor politisk förlust och tappat sitt ansikte. Har han lärt sig något? 

Majoriteten har skött skolfrågan, som betyder så mycket för våra barn och unga, anmärkningsvärt dåligt. Det vet de nog själva också. Det var säkert därför kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C) gick så långt att han från talarstolen hotade kommunens största parti Moderaterna under skoldebatten i kväll. Samtidigt som han gjorde det så sa han att stora partier måste ta ansvar medan små partier kan lattja runt lite.

Vi får hoppas att Jens Persson (C) och Fredrik Lundgren (FP) har lattjat färdigt efter valet 2014. Har vi tur har de slutat leka politiker i god tid innan dess. Men, den vänskapskorruption och andra oegentligheter dessa maktfullkomliga politiker har hållit på med tills nu har ju inte lett till några konsekvenser för dem alls. Det är herrarna Lundgren och Persson och deras alliansbröder som har haft tur. Kommuninvånarna har definitivt haft otur. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

MAN KAN JU BARA HOPPAS ATT SÅVÄL DRABBADE FÖRÄLDRAR,SOM ÖVRIGA FÖRNUFTIGA KOMMUNINEVÅNARE, HAR ETT MINNE SOM RÄCKER TILL VALET 2014,OCH SEDAN RÖSTAR MED FÖRNUFTET.
NÅGON GÅNG MÅSTE DENNA GALENSKAP TA SLUT.OCH MAN HOPPAS ATT VI SEDAN FÅR POLITIKER SOM I NÅGON MÅN LYSSNAR TILL VAD VI FÖRÄLDRAR OCH ÖVRIGA TYCKER
VÄNSKAPSKORRUMTIONEN HAR INGA GRÄNSER TILLOCHMED EN OKUNNIG INVÅNARE KAN SE ATT NUVARANDE ORDFÖRANDE ÄR TOTALT INKOMETENT OCH I DET VANLIGA NÄRINGSLIVET HADDE MAN BYTT VD/ORDFÖRANDE

ANNONYM X

Margit Urtegård sa...

Hej anonym

Jag är övertygad om att drabbade föräldrar och övriga förnuftiga kommuninvånare kommer att komma ihåg Jens Perssons (C) konsultskandal och Fredrik Lundgrens (FP) skolskandal. Deras inkompetens och arrogans kommer att vara ihågkommen för lång tid framöver, allt annat är en omöjlighet; definitivt osannolikt.

Anonym sa...

Tack Margit! Jag var så arg så jag skakade!
Så oförskämt av Jens att med handen pekande mot moderaterna uppmana oss att ta ansvar för hans och majoritetens misslyckade politik.
Har aldrig hört talas om något liknande i svensk politik!

Unknown sa...

Fp har ju sin partiledare och tillika skolminister som förebild. Kaos och inkompetens är den naturliga följden

Mats Werner sa...

@johnny!

Tycker nog inte man vare sig kan eller ska göra jämförelser mellan FP på riksplanet och FP i vår egen ankdamm. Skillnaden är oändlig!