torsdag 18 oktober 2012

Folkets röst försenas igen!

I dag berättar Strengnäs Tidning att folkomröstningen åter igen drar ut på tiden.Den sittande majoriteten, som består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Folkpartiet och Centerpartiet, har ingen respekt för demokratin. Det är sorgligt. Folkpartiets Fredrik Lundgren har gått så långt att han sedan länge har deklarerat att han inte kommer att följa resultatet av folkomröstningen; han kommer alltså att förespråka att majoriteten skall strunta i folkviljan.

Har man ett kommunalråd, Jens Persson (C), som kallar kommunen för sin firma så förstår man att han sedan länge har slutat bry sig om vad folket vill. Makten har uppenbarligen gjort honom fullständigt blind.

Mariefredspartiets gruppledare Dag Bremberg är med rätta skeptisk och säger till tidningen: "Jag tror faktisk inte att någon inom majoriteten bryr sig. Titta bara på Miljöpartiet som säger att de är för folkomröstningar, förhalar den för att sedan rösta emot. De står inte för sitt vallöfte och definitivt inte för sina principer." Man kan inte annat än att hålla med honom.

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Det sorgliga är ju att deras anhängare bara läser det som skrivs om vad de påstår sig ha "gjort". För att anhängarna också ska få klart för sig inför nästa val, gäller det att oppositionen är ständigt alert på de torg- och andra offentliga möten som majoritetens partier håller inför nästa val och DÄR och DÅ frågar och påminner om allt detta elände de ställer till med!

Anonym sa...

Oppositionen är alldeles för vek,man hör i princip ingenting, det är risk att mycket glöms bort till valet.Enda fördelen med dröjsmålssabotaget, är att folkomröstningen kommer närmare valet 2014

Annonym X