tisdag 11 september 2012

Vilket lågvattenmärke hos Eskilstuna-Kuriren!

Ledarskribenten på Eskilstuna-Kuriren skriver: "2010 fick Moderaterna 26 procent i riksdagsvalet i Eskilstuna men bara 22 procent i kommunvalet. Många moderata riksdagsväljare vägrade ge partiet förtroende lokalt. Med det utgångsläget borde partiprofilen ha skärpts, det politiska alternativet gjorts tydligare. Så har det inte blivit. Att den borgerliga oppositionen ändå presterar en del politik är sällan Israelssons förtjänst. Alliansens informella ledare heter Niklas Frykman (FP). Det är han som skickar de vassaste pilarna mot majoriteten och arbetar fram gemensamma alliansutspel."

Jaha och hur bra gick det för Moderaterna i Eskilstuna när Alex Voronovs vän Iha Frykman ledde partiet? Skrev han någonting då? Att ledarsidan håller på familjen Frykman är ingen nyhet. Iha Frykman är för de som inte vet Niklas Frykmans mamma. Apropå det Voronov skriver om valresultatet 2010 så kan man jämföra med valet 2006 när hans favorit Iha Frykman var Moderaternas gruppledare. Då fick Moderaterna mer än 26 procent av rösterna i riksdagsvalet och endast i underkant av 20 procent i kommunvalet i Eskilstuna. Såg vi några krigsrubriker om detta på ledarsidan? Knappast!

Den rakryggade Ann-Sofie Wågström (S) skriver på sin blogg: "Tidningens ledarskribent har givetvis rätt att tycka vad hen vill men detta kommer samma dag som moderaterna ska ha ett möte där frågan om ledarskapet ska tas upp.Om Kuriren åtminstone kunde ha haft den goda smaken att skriva efter mötet och kommenterat resultatet av en eventuell medlemsröstning. Man verkar ju säker på Kuriren att Israelsson ska få gå och det ger en obehaglig smak i munnen. Särskilt när ledaren lyfter fram sin granne Frykman (FP) som Alliansens informelle ledare."

Problemet med Alex Voronov är inte att han inte kan skriva bra; han är en suverän ledarskribent. Förutom när han skriver om personer han känner till; särskilt de han inte tycker om. Han har ytterst svårt att vara objektiv då. Det är en stor brist hos denna duktiga skribent, tyvärr.

Inga kommentarer: