tisdag 4 september 2012

Vems fel?!

Det har varit en deprimerande läsning i Strengnäs Tidning de senaste dagarna om hur rektorn på Paulinska skolan Pauliina Björkman och grundskolechefen Andreas Gydingsgård har försökt skylla den dåliga betygsstatistiken på de ensamkommande flyktingbarnen. I dagens tidning kunde de ha rättat till det hela. Men, vad gör de? Jo, Pauliina Björkman säger: "Vissa saker kanske man inte har kollat upp och då pratar jag på utifrån vad jag tror." Andreas Gydingsgård lägger denna gång skulden på tidningen och säger att tidningen har missförstått någonting. Nu vet jag att båda två fick läsa genom den första tidningsartikeln innan den gick till tryck, så alla frågetecken hade de själva möjlighet att reda ut innan.

Strängnäspartiets gruppledare Jan Eriksson skriver på facebook:  "Efter de senaste dagarnas debatt om niornas slutbetyg i Paulinska samt rektorn Pauliina Björkman och grundskolechef Andreas Gydingsgård uttalanden om att det är flyktingbarnens fel kommer jag osökt att tänka på detta:"

Jan Eriksson (SP) uppmanar:"Stäm upp i sång, Björkman och Gydingsgård. Det är kanske här problemet ligger..." Ja, ibland får man använda humor för att slippa att gråta över det hela.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför TROR hon att resurserna har gått till de ensamkommande flyktingbarnen? Hon måste vara väldigt väl medveten om att INGA resurser har gått dit. Barnens gode män och vårdnadshavare har gång på gång påmint henne om att dessa barn har lika stor rätt som alla andra barn att få hjälp att klara målen. Hon måste veta att inget av barnen har modersmålsundervisning. Om hon nu på något sätt har missuppfattat de gode männens mail, samtal och förslag på lösningar så måste hon ändå veta att skolan är anmäld till Skolinspektionen just pga AVSAKNAD av resurser för dessa barn!

/Birgitta Elvingson

Margit Urtegård sa...

Hej Birgitta

Det jobbet du och andra gode män gör är beundransvärd. Det är bra att ni nu går ut och säger sanningen. Att elever inte får den hjälp de skall ha är hemskt. Och rektorns svar i tidningen i dag gör en bara mer orolig och upprörd; när hon inte har fakta så svarar hon utifrån vad hon tror. Herregud! Hoppas skolinspektionen gör något åt detta.