torsdag 23 augusti 2012

Maria von Beetzen (M) slutar som oppositionsråd

I dag berättar Maria von Beetzen (M) på sin blogg att hon slutar som oppositionsråd. Hon skriver bland annat: "Jag vill inte i detta läget kommentera det politiska arbetet eller miljön i kommunhuset, men måste konstatera att samarbetet med Jens Persson (C), kommunstyrelsens ordförande, inte fungerar." Jag tycker det är sorgligt att Maria slutar som oppositionsråd. Hon är lyhörd, älskvärd, noggrann, resonabel, ärlig och respektfull.

Man kan säga mycket om den politiska miljön i kommunstyrelsen, den är grabbig, bufflig och till tider totalt respektlös. Maria skriver lite blygsamt att samarbetet med Jens Persson inte fungerar. För oss som har sett och hört hur eländigt det kan vara under kommunstyrelsesammanträdena och i andra politiska sammanhang där Jens Persson domderar så kan man nog lugnt påstå att Maria är mycket snäll när hon väljer att låta bli att berätta hur illa det egentligen är. Jag gissar att hon gör det för sin efterträdares skull.

Uppdaterad 2012-08-25: Ledaren i Eskilstuna-Kuriren skriver: "Moderaterna har underpresterat i kommunvalet och har därmed en svagare förhandlingsposition än partiet borde ha. Men det var 2010 då Moderaterna fortfarande var tyngda av lokalutredningsskandalen två år tidigare. 2014 är läget ett annat. C, FP, S och numera MP har fått längre tid på sig att visa vad de går för, till fördel för Moderaterna som borde satsa på att vinna val i stället för att ställa in sig hos Centerpartiet. Och med tanke på allt som hänt i Strängnäs de senaste två åren är det inte oppositionsrådet som borde kasta in handduken."

Det är intressant att tidningen har noterat att det är Centerpartiet som styr andra partiers val av ledare. Jag håller med om att det inte är oppositionsrådet som borde kasta in handduken, fast Maria von Beetzen tydligt har deklarerat att hon inte kan samarbeta med Jens Persson (C). Centerpartiet kommer att gå till val med Jens Persson som förstanamn, något annat är svårt att tro. Men, det är inte säkert de gör ett bra val 2014. Precis som ledarsidan påpekar så borde Moderaterna satsa på att vinna val i stället för att fjäska med Centerpartiet.

Maria von Beetzen säger till tidningen: "Jag har arbetat i många organisationer men aldrig i en så gubbig miljö." Maria är en välutbildad och belevad kvinna med stor livserfarenhet, det blir självklart en stor konstrast till Jens Perssons grabbiga sätt att vara. Det är ingen hemlighet att kommunchefen Peter Lundberg också har varit mycket avvisande mot Maria. Herrarna Peter Lundberg och Jens Persson har sedan länge gaddat ihop sig och frusit ut kommunens starka kvinna. Det är de som borde packa ihop sina pinaler och lämna kommunhuset.  Jag är inte ensam om att tycka så.


3 kommentarer:

Krister Lumme sa...

Politik är att ge och ta. Inte att enbart få...

Margit Urtegård sa...

Hej Krister

Du har helt rätt, politik är att ge och ta.

Jag förstår att det måste vara mycket jobbigt för Socialdemokraterna i Strängnäs kommun, som absolut största parti i majoriteten; Ni har fått ge så mycket och fått så litet tillbaka. Ni har fått ge avkall på mycket av Er politik för att få vara med i majoriteten.

Anonym sa...

Ojdå

Tord har ju iaf ett jobb där han slipper sjunga och tralla,så nåt gott har ju kommit av att sossarna vände kappan efter vinden.
Sen att Lumme är bitter i vanlig ordning på det mesta i livet ja det har han varit sen dag ett.