fredag 17 augusti 2012

"Fisk ruttnar från huvudet"

När jag såg rubriken till Eskilstuna-Kurirens ledare i morse "Fisk ruttnar från huvudet" tänkte jag bara att rutten fisk intresserar mig inte alls, så jag läste inte ledaren. Sen upptäckte jag att den ruttna fisken tidningen skriver om är maktmänniskan och Rotarygrabben Jens Persson (C) himself. Då blev jag ju tvungen att läsa om eländet.

Ledaren skriver: "Strängnäs är en kommun där kommunstyrelsens ordförande medvetet åsidosatt flera lagar vid anlitande av en kommunchef. Denne har gynnats ekonomiskt av den lagstridiga lösningen. Kommunstyrelsens ordförande har under resans gång ignorerat anvisningar från medarbetare vars uppgift är att kontrollera lämpligheten och lagligheten i sådana beslut. När han avslöjades ljög han först om sin delaktighet i besluten och har därefter lämnat uppenbart falska förklaringar till sitt agerande. Även kommunchefen har åsidosatt lagen i rekryteringen av en chef, en partikamrat till kommunstyrelsens ordförande. Konsekvenser för kommunstyrelsens ordförande: inga. Konsekvenser för kommunchefen: inga. Den tjänsteman som påpekade felaktigheterna internt har däremot fått lämna kommunorganisationen."

"Räkan" Jens Persson har i skydd av Kilenkrysset fått göra precis som han vill. Starka kvinnor klarar han definitivt inte av och det blev Kristina Zetterströms fall. Men, denna duktiga och ärliga tjänsteman fick arbete i en annan mer välskött kommun. Kul för henne och mycket tråkigt för Strängnäs kommun.

En annan Centerpartist, Annie Lööf, får springa gatulopp i media. En kvinna som vet vad det innebär, Cecilia Stegö Chilò (M), skriver: "Påminn om att offret har det kämpigt och är ifrågasätt. Ring pr-folket. De kommer tala om personligt varumärke och politiken som förtroendebransch. Krydda med snygg statsvetare. Räkna med att det gör susen bland de som håller i bilan för de läser varje rad. Vänta. Snart nog kommer offret inte orka. Eller bilan falla. Ta hem segern och beskriv hur viktig journalistiken är för demokratin. Ta vägen om chefen och be om löneförhöjning. Undvik efterföljande debatt om drevjournalistik på PK. Och för guds skull: tänk inte tanken att det var en riktig skitstory to begin with och att mediet du jobbar för möjligen just fällt en politiker som kunnat göra nytta för det som är verkligt viktigt." Till skillnad från Jens Persson så är Annie Lööf en ärlig och kunnig politiker, som kan göra ett bra och viktigt arbete inom politiken.

Jens Persson (C) kan ljuga, medvetet bryta lagen och komma med falska förklaringar utan att något händer. Kan någon förklara för mig hur det är möjligt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan hoppas att väljarna kommer ihåg detta när det blir dags!
Det är sorgligt att se hur det sköts i komunalhuset,och att ordföranden kommer från ett av dom minsta partierna är mycket besynnerligt, och ett underbetyg för sossarna, som även dom är så sugna på makten att de ställer upp på vadsomhelst.
Hoppas att moderaterna kan göra något bra så att vi får en riktig
"regering" efter nästa val

Margit Urtegård sa...

Hej anonym

Man kan alltid hoppas att väljarna kommer ihåg när det blir dags; lagom till valet 2014. Vill man ha en borgerlig "regering" i Strängnäs kommun så finns det bara ett parti man kan rösta på för att så skall ske och det är Moderaterna.

Anonym sa...

Annie Lööf en ärlig och kunnig politier? Hur kan du veta det, känner du henne??

Anonym sa...

är det verkligen så att man lugnt kan rösta på moderaterna och veta att inte de också lierar sig med politiker röran? bättre att sitta med i båten än att stå utanför och se på tänket? med tanke på att även mp visade upp sitt rätta jag vid senaste valet och nu måste anses vara oröstbara om man inte vill ha centern kvar vid makten. så partier att rösta på minskar ju för varje val, vad ska man rösta på? för att vara säker på att inte centern sitter kvar i ekernsnav? kanske läge att höja procenten för att få vara med? muko