onsdag 20 juni 2012

2 Ledamöter lämnar SEVAB:s styrelse

Vid Sevabs extrainsatta styrelsemöte i går lämnade två ledamöter sina platser i styrelsen. En av de som hoppar av är majoritetspolitikern Helena Hallgarn (FP) och hon vägrar svara på tidningens frågor om varför hon lämnar. En som kommenterar på nättidningen tycker att Helena Hallgarn lämnar sina uppdrag vid minsta motstånd i och med att hon lämnade barn- och utbildningsnämnden under förra mandatperioden när det hettade till kring skollokalsutredningen. Jag lägger ingen värdering i det, alla står fria till att lämna sina uppdrag när det passar dem. Det jag dock tycker är anmärkningsvärt i det här fallet är att Sevabs styrelseordförande Leif Lindström (S) säger till tidningen att avhoppen var en fullständig överraskning för honom. Både Lindström och Hallgarn ingår i majoriteten som styr kommunen. Pratar de inte med varandra inom majoriteten?

Den andra som lämnar sitt uppdrag är oppositionspolitikern Niklas Zandelin (M) och han förklarar sitt beslut med att han inte vill skriva på något in blanco. Han har tidigare begärt ut underlag för att kunna sätta sig in årsredovisningen och inte fått det. Det är mycket konstig att politiker inte får ut de underlag man vill ha. Det luktar skunk lång väg.

Noterar också att Folkpartiets mjölkko Sevab går med brakförlust. Tidningen skriver: "Minus 18 miljoner kronor räknar Sevab med att gå i förlust i år. Den positiva prognosen på 16 miljoner i vinst har rasat med 34 miljoner kronor. Huvudorsaken är problemen på Kvitten men fjärrvärmen och va-verksamheten går också mycket dåligt."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte bra att 2 av de kompetenta ledamöterna lämnar ,ordföranden kanske borde tänka till om sin egen roll och kompetens.Sevab förtjänar en bra och kompetent ordförande och styrelse,då kan det bli ett riktigt bra bolag

Margit Urtegård sa...

Hej anonym. Man kan ju fråga sig hur duktiga eller kompetenta de är när de bara lämnar sitt uppdrag utan att försöka förändra någonting först?