torsdag 31 maj 2012

Har Tord Tjernström (S) tappat tron på kommunal verksamhet?

Hemtjänsten i Strängnäs kommun som i dag har en budget på 60 miljoner kronor skall få mindre pengar. Budgeten skall minskas ner till 45 miljoner kronor. På socialnämndens sammanträde i tisdags fick nämnden en muntlig information om förändringarna. Frågan man kan ställa sig är varför man skall spara 15 miljoner kronor på hemtjänsten? Är det möjligt? Vad får det för konsekvenser för vårdtagarna och personalen?

När jag frågade om detta på kommunstyrelsesammanträdet i går, fick jag till svar att vi måste ha en personal som är mer flexibel. Detta enligt kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C) samt socialnämndens ordförande Tord Tjernström (S). Samtidigt som Tord Tjernström skyllde det hela på att politikerna har beslutat om att införa LOV, så sa han att kommunens vårdpersonal inte är tillräckligt flexibla. Vad grundar han ett sådant påstående på? Hur många timmar har han arbetat inom hemtjänsten?


3 kommentarer:

Mats Werner sa...

LOV skulle "aldrig införas så länge han hade något att säga till om" hette det för några år sedan. Detta visar verkligen att han inte har något att säga till om!
Vet Socialdemokraterna om det?

Margit Urtegård sa...

Hej Mats!

Jag har faktiskt ingen aning om vad Socialdemokraterna vet eller inte vet:-)

Anonym sa...

Hoppas att väljarna kommer ihåg allt som rödklövern har ställt till med.

Margit får påminna när det blir dags