torsdag 10 maj 2012

En søsters stemme

En vacker och gripande berättelse som borde läsas. Trude TRØNNES-CHRISTENSEN skriver i norska Aftenposten: "I Danmark fødes det snart ikke barn med Downs syndrom. De aborteres. Norge kan gå i samme retning. Jeg har noe å fortelle." Hon berättar om sin bror Stian som föddes med Downs syndrom 1972.

Hon skriver: "De berører oss og utfordrer oss til å være noe vi ikke ellers kunne vært. De gir oss noe vi ikke ellers hadde fått. Å klippe dette bort, klippe vekk denne biten av livet, ved å betegne Downs-barn som en aborteringsmulighet, tror jeg er skumlere enn vi kan forstå. Noen ønsker en medisinsk orientert debatt, eller en debatt om retten til å velge selv. Jeg er trett av det. Trett av fornuften som formidler belastninger, kostnader, utfordringer og byrder som er for tunge å bære. At det må kunne slippes. Nei, vi skal ikke slippe. Kanskje har ikke fornuften rett til en plass her. Noen ting kan bare fattes med hjertet. Kjærlighet kan bare fattes med hjertet. Livet likeså. Stian er liv, Stian er kjærlighet. Stian kan bare fattes med hjertet. Jeg har noe å fortelle dere. Det er at det er tid for å bruke hjertet nå." 

Några saker kan bara förstås med hjärtat, Trude har fullständigt rätt i det! Läs hennes text, den berör en helt in i hjärteroten.

Inga kommentarer: