söndag 1 april 2012

Maria von Beetzen (M) vill stoppa flytt av elever

Ledarsidan på Eskilstuna-Kuriren har kritiserat Moderaterna i Strängnäs kommun för att de står bakom en folkomröstning i skolfrågan. Om jag har förstått det hela rätt handlar den kritiken dels om att ledarsidan av någon outgrundlig anledning verkar vara helt emot folkomröstningar och även om detta: "Folkinitiativets krav är att skolor i centrala Strängnäs organiseras utifrån klassindelningarna F-6 och 7-9. Politikerna kan besluta om en sådan organisation när som helst, om inte till nästa läsår så till det därefter." Problemet är ju att majoritetens politiker i barn- och utbildningsnämnden har beslutat tvärtemot vad skolrevolten vill och önskar.

Maria von Beetzen (M) skriver på sin blogg: "Vi Moderater är framförallt emot omorganisationsförslaget att 4e och 5e klassare skall skickas ned till bla Paulinska skolan. Förslaget är en ren skrivbordsprodukt och tar inte hänsyn till de krav Strängnäs föräldrar ställer på trygg och säker skolgång för sina barn. Hela problemet med platsbristen på Finningeskolan är en konsekvens av Långbergsskolans förflyttning som majoriteten bankade igenom 2010 under det att utbildningskontorets chef på stående fot utlovade föräldrarna en ny skola i området 'om ett par år'!" Det var dock inte bara chefen på utbildningskontoret som gav detta löfte. Lotta Grönblad (S), dåvarande ordförande i barn- och utbildningsnämnden, lovade exakt detsamma. Ett löfte som visade sig vara en ren lögn.

Hoppet är dock det sista som lämnar oss. Bättre sent än aldrig passar också in här. Men, det gör inget! Läs dessa rader av Maria von Beetzen: "Jag är full av beundran för alla föräldrars uthållighet i sin kamp, och engagemanget hos många politiker i opposition. Detta är vår kamp, alla i oppositionen och ni föräldrar tillsammans. Nu skall vi lägga in än mer bränsle i brasan, ladda, kämpa, tillsammans skall vi hindra dem! Vi har mycket stort stöd i vår stad! Det bästa är om vi får Lundgren (Fp) och Persson (C) att bryta upp beslutet nu, utan folkomröstning, och att omorganisationen inte alls blir verklighet till hösten. Vi skall stoppa omorganisationen! Kämpa, kämpa, kämpa!"

Underbart! Tusen tack Maria von Beetzen. Denna kämpaglöd gillar vi!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att M tar tag ordentligt i frågan, jag tycker det är lite halvdant. Rädda pojkar får aldrig etc.