måndag 2 april 2012

Jörgen Danielsson (S) offras av partiet?

Tidningen skriver: "Jörgen Danielsson hävdar att Socialdemokraternas distrikt beordrade fram den arvodeshöjning, som till slut tvingade honom att avgå som landstingsstyrelsens ordförande. I en skrivelse till åklagaren säger Danielsson att höjningen genomfördes på uppdrag av Hans Ekström, i dag s-märkt riksdagsman."

Att politiker
"hoppar" på varandra och ropar högt när de ser fel och brister hos sina politiska motståndares agerande och handlande är politik; oegentligheter måste/skall belysas och stoppas. De som har varit med i politiken länge eller av andra orsaker har insyn i densamma vet att Jörgen Danielsson inte kan ha gjort ett himla dyft utan partiets tillstånd och välsignelse. Socialdemokraterna är ett auktoritärt och toppstyrt parti. Ta till exempel kommunpolitiken, en socialdemokrat kan inte göra mycket utan att fråga sin Arbetarekommun först. Det vet alla kommunpolitiker.

Jörgen Danielsson
berättar om arvodesaffären på sin blogg. Danielsson skriver i en kommentar: "Min syn på lojalitet har så klart förändrats. jag har nog varit naiv genom att jag alltid har trott gott om människor, den egenskapen visade sig vara förödande kring arvodesaffären m.m. Det jag också lär mig mycket av är att jag har upptäckt att några av de som jag trodde var mina vänner var inte det och några som jag inte trodde var mina vänner klev fram och stöttade mig när jag behövde det."

Uppdaterat 2012-04-03 med citat från Eskilstuna-Kurirens nättidning: "Ja, det här var ingen nyhet för flera av oss i det socialdemokratiska partiet. Det är många som vet att Jörgen Danielsson fick ensam ta smällen för arvodesaffären för att rädda partiet. Jag skäms idag för hur man har låtit Jörgen Danielsson stå ensam i snart två år utan något stöd från sitt parti."

Politiker är inte alltid ett vackert släkte, det är ett som är säkert. I Socialdemokraterna är det "allt för partiet" som gäller. Individer får offras för partiets skull. I fallet Danielsson är det så uppenbart att alla borde se det. Men, det är inte bara Socialdemokraterna som offrar lämpliga eller utvalda syndabockar när det behövs eller passar. Moderaterna har precis offrat sin försvarsminister. Ledaren på Eskilstuna-Kuriren skriver: "Sten Tolgfors är inte längre försvarsminister utan offrad syndabock. Man bör inte döma honom förrän det klarnat vad som egentligen hände."

Inga kommentarer: