måndag 30 april 2012

Folkomröstningen får vänta...

Har kommit hem efter att ha varit tre veckor i Sydney i Australien. Läser i tidningen att den styrande fyrklövern i Strängnäs kommun åter igen har satt käppar i hjulet för en folkomröstning i skolfrågan. Miljöpartiet, som normalt brukar hylla folkomröstningar som ett demokratiskt bra verktyg, yrkade på återremiss i ärendet och det blev också beslutet kommunfullmäktige tog den 23 april.

Tidningen skriver: "Det var först när Lillian Sjölund från miljöpartiet, och Fyrklövern, tog till orda och förklarade att hennes parti visserligen var starkt för folkomröstningar men att hon inte kunde ta ställning innan hon visste hur valet skulle genomföras som frågan kom att få en ny utgång. Hon krävde återremiss av ärendet."

Mariefredspartiets gruppledare Dag Bremberg kommentarer detta så här på sin blogg: "Jag lider av att se kära miljöpartister slingra sig på det här sättet." Ja, vem gör inte det?

Mats Werner kommenterar Miljöpartiets sorgliga utveckling på sin blogg: "Den nuvarande styrande familjen i Miljöpartiet: Terese och Mattias Askerstedt hör man inte mycket av. Från att ha varit ett framsynt och aktivt oppositionsparti under förra valperioden har man förvandlats till ett följsamt, tystlåtet och stillasittande stöd för de båda kommunalråden Persson Inc. och Fredrik Lundgren." Han undrar också om Miljöpartiet har något berättigande alls? Det får väljarna svara på till nästa val. Under tiden kan vi bara betrakta Miljöpartiets flathet och oigenkännlighet med stor förundran. Vart är de på väg?  

Maria von Beetzen berättar på sin blogg om hur Moderaterna ser på skolfrågan: "Vi Moderater är starkt kritiska till hur majoriteten skött grundskolan efter det att man övertog makten. För det första har man höjt skatten med 90 öre 2009 samtidigt som vi har färre lärare och sämre resultat i skolan. För det andra har man nu 'tagit död' på två omtyckta kommunala F-5 skolor, Långbergsskolan och Finningeskolan. Långbergsskolan har helt 'försvunnit', Finningeskolan blir F-3 och inmatarskola till Pulinska skolan mitt i stan, i ett helt annat upptagningsområde." Det hela är en mycket sorglig historia.

Eskilstuna-Kurirens ledarsida konstaterar att fyrklövern har förlorat. Det är bara så sorgligt att de inte inser det själva.

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Välkommen Hem! Ditt salt har saknats! Hoppas bara att Du inte är brun dessutom!

Margit Urtegård sa...

Tusen tack Mats. Skönt att vara hemma igen. Jag ser att ni andra politiska bloggare i kommunen har hållit ställningarna i cyberrymden under tiden jag har varit borta; bra jobbat! Nu kör vi!