fredag 2 mars 2012

Statsministerns avsky mot SD

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt, Sveriges statsminister, avskyr SD. Sydsvenskan skriver: "Medan andra ledare i Europa varnar för invandring blir Sveriges statsministers avsky för Sverigedemokraterna allt tydligare. Nu berättar Fredrik Reinfeldt om orsakerna. 'Min farfars farfar var svart', säger statsministern, som längtar efter Mona Sahlins antirasistiska glöd – en glöd han anser att Håkan Juholt saknar. 'Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt'." Akkurat, det är svenskt! Jag blir så himla stolt över min partiledare Fredrik Reinfeldt när han så tydligt tar avstånd från SD. Jag skulle önska att många flera gjorde likadant.

I dag blev jag uppringd av en journalist på Strengnäs Tidning. En Sverigedemokrat i Strängnäs kommunfullmäktige har polisanmält mig för förtal. Han anser att jag har kallat honom för nazist, om jag förstod reportern rätt. Jag sa i talarstolen under kommunfullmäktigesammanträdet i december att SD är ett rasistiskt parti med himla många nazistiska företrädare landet över. Stefan, en av Sverigedemokraternas fullmäktigeledamöter, anser att jag i och med detta har kallat honom för nazist, vilket jag inte har och det är jag övertygad om att även polisen kommer att höra/se då sammanträdet är bandat. Jag tycker det är obehagligt att SD har kommit in i de politiska församlingarna och det står jag för. Om de inte är rasistiska, vad är de då? Stefan blev nog mest upprörd över att jag på samma sammanträde sa att jag hoppas SD inte kommer in i kommunfullmäktige igen vid valet 2014.

EXPO skriver: "Sverigedemokraterna är inte ett nazistiskt parti, det har det aldrig varit. Däremot har acceptansen för nazistiska uttryck och kopplingar till den nazistiska rörelsen varit betydligt mer omfattande än vad partiet vill göra sken av. Sverigedemokraterna har inte gjort upp med sin historia. De ljuger om den." Så trots att SD:s offentliga representanter har tagit på sig finkostymen och fast andra partiers företrädare ofta behandlar aktiva Sverigedemokrater med sidenhandskar så får vi inte glömma vilka de representerar. Vi får inte skrämmas till tystnad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att ha EXPO som någon slags riktlinje för "sanningen" diskvalificerar dig från debatt i ämnet. Läs gärna på om EXPOs historia så lär du hitta lite smått och gott. Jämför därefter deras historia med SDs och dra egna slutsatser.

Sedan kan man fråga sig varför alla envist ska hänga upp sig på det förflutna. Bedöm hellre SD utifrån deras aktuella ställningstaganden. Du hade väl inte velat bedöma EXPO efter deras förflutna?

Margit Urtegård sa...

Hej anonym

Jag bedömer SD utifrån vad de säger i den politiska debatten i dag.

Margit Urtegård sa...

Hej igen anonym

Och inget kan diskvalificera mig från debatten på min egen blogg:-)

Karpstryparn sa...

Margit, att som du hänvisa till Expo som källa emot SD är som att hänvisa till al-Qaida när det gäller att nämna något exempel på en icke-terroristisk organisation.