måndag 19 mars 2012

Peter Lundberg och Jens Persson (C)

Tidningen konstaterar: "Eftersom konsultavtalet var otillåtet enligt en eller flera lagar samtidigt som det sänkt kommunchefens skatt, har Jens Persson och Peter Lundberg tillsammans lurat det offentliga på skattepengar." Jag fattar inte varför dessa två herrar inte har kastat in handduken och lämnat över ansvaret till mer kompetenta och ansvarsfulla personer. Vad eller vilka tror de att de är?

En som vet skriver på nättidningen: "Varför kan han och jobbar han som konsult? Det är väll kärnan i frågorna. Tycker det är utomordentligt bra att vi har en tidning som vågar granska. Lägg absolut inte ner. Det finns så mycket mer att granska. Så åter igen till kärnfrågan. Varför jobbar han som konsult? Svaret ser ut att vara ganska uppenbar.

Det är som alltid en bedömningsfråga. Angående bevisen. Och svåra att hitta. Men ingen rök utan eld, skulle man kunna säga. Därför säger jag granska mer. Och Bra jobbat kuriren. Hade faktiskt lite tappat tilltron till journalister, tidningar & media. I media bruset om allt från bantningar, till liknande artiklar. eller varför inte nån av era reklam annonser online : ) till höger. Vilket jag tycker är helt okej och jag förstår varför de finns där. Jag tycker inte man ska hänga ut personer, men det ska inte heller vara något grönbete där ute med allmänna skattemedel. Bakom lykta dörrar och utanför allmänhetens insyn... Ser fram emot fler granskande reportage."

Kloka Patrick Baltatzis skriver på sin blogg: "I gårdagens Strengnäs Tidning pulveriserar ledaren argumentet som majoriteten anfört att kommunchefen Peter Lundberg anställningsförhållande inte kostat skattebetalarna en krona. Tidningen har räknat fram att skattebetalarna gått miste om 400 000 kronor i uteblivna skattemedel. Är det inte tillräckligt många skäl nu för att prata om att Lundberg måste gå och att avkräva ansvar av Jens Persson (c)?" Jens Persson och Peter Lundberg borde ha lämnat kommunhuset för länge sedan. Men de sitter kvar. Varför? Hur kan det vara möjligt?!

4 kommentarer:

Anonym sa...

självkritik är idag tyvärr en bristvara hos många politiker. och att de som med sin tysthet godkänner denna topstyrning inte redan har avgått visar att man inte skäms för så mycket längre inom politiken. nej den med mest heder borde kasta in handuken först då faller de övriga också. det skulle gynna det partiet vid nästa val. men de lyssnar inte där inne i kommunhuset. väggarna är väl för tjocka? eller så är de så många så de hör inte över sina ryggdunkningar och tjenisprat? muko

Anonym sa...

Är det Jens P eller kommunstyrelsen som anställt Peter L eller anlitat konsulten PH Lundberg? Vad står i beslutet? Som kommunchef finns en långgående delegation att fatta beslut i viktiga frågor. Men är det Peter L eller konsulten PH Lundberg som skrivit under dessa delegationsbeslut (avtal, organisationsförändringar, anställningar mm)? Vem har egentligen haft det högsta ansvaret för personalfrågorna och arbetsmiljöfrågorna? Är Peters beslut giltiga? Vore bra om detta klargjordes. Du Margit har väl tillgång till dessa handlingar och kan ge svar?

Margit Urtegård sa...

Hej anonym

Alla kan få svar på de frågor du ställer, det är offentliga handlingar, dock har tidningen berättat att det är svårt att få ut alla/vissa handlingar man vill ha i bland. Jag skall försöka ta reda på dina frågor. Huruvida Peter Lundbergs olika beslut var giltiga under tiden han bara var konsult vet jag inte, men det skall det nog gå att ta/få reda på.

Mats Werner sa...

Om jag inte minns fel, så har bl.a. Maria von Beetzen slagit fast att själva beslutet avser "anställning" men sedan har Persson Inc. effektuerat beslutet genom ett konsultavtal eftersom Persson Inc. att döma av tidningscitat inte riktigt tycks förstå att det föreligger en formell skillnad.